• DOLAR 34.196
  • EURO 37.538
  • ALTIN 2891.131
  • ...
TÜMİDER`den Şefkat Tepe Dizisi`ne tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - İmam-Hatip Liselerinin 100. yılında kurulan Tüm İmam-Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (TÜMİDER), Patnos ve Doğubeyazıt şubeleriyle ilk istişare toplantısı yaptı. 

TÜMİDER Başkanı Mehmet Akbaş gündeme dair yaptığı açıklamada, Şefkat Tepe dizisinde Rasulullah`ın (sav) hatırasına yönelik tam bir seviyesizlik örneği yapıldığını söyledi. 

Akbaş, "Şefkat Tepe`de dizisinde, karikatürleştirilmiş bir senaryo içinde Rasulullah`ın hatırasına kıyılmıştır. Bir ışık huzmesi... Özel timin seslendirdiği Salavat-I Şerifeler eşliğinde geliyor. Bu ışık huzmesi Rasulullah`ı temsil etmiş oluyor. Sürekli hareket halinde, sonra orada peyda olan bir kamyonete binip gitmeye başlıyor. Kamyoneti kim sürüyor, kim Rasulullah`ı nereye götürüyor. Şefkat Tepe`nin özel timleri "Eyvah Peygamberimiz gidiyor" çığlıkları ile arkasından koşuyorlar, bu arada komutan kendini ön tekerleklerin önüne atarak kamyoneti durduruyor. Sonra ışık huzmesi ne oluyor? Meçhul. Bunun tamamı kurgu. Rasulullah`ı bir ışık huzmesi haline getirmeye kim karar verir?  Kim Rasulullah`ı böyle bir senaryoda malzeme haline dönüştürür? Peygamber Efendimizi ışık huzmesi içerisinde bir kamyonetin kasasında göstermeye çalışan Şefkat (Rezalet) Tepe dizisinin yapımcı ve senaristlerini, Tüm İmam-Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (TÜMİDER) olarak kınıyor ve bu dizinin yayından kaldırılması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz” dedi.   (Hasan Özbay - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir