• DOLAR 32.579
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2460.243
  • ...
Muş`ta  seçim güvenliği toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Mahalli İdareler Yerel seçimlerinin huzur ve güven ortamında yapılabilmesi amacıyla   seçim güvenliği toplantısı yapıldı.

Valilik toplantı salonunda, Vali Vedat Büyükersoy başkanlığında düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Necmettin Dede, Vali Yardımcısı Hüseyin Göktürk, ilçe kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Erhan Arıkan, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Sami Güneş, İlçe Jandarma Komutanları, Siyasi Partilerin il başkanları ve temsilcileri katıldı. 

Toplantıda konuşan Büyükersoy; ülkenin tamamında olduğu gibi Muş’ta da mahalli idare seçimlerinin huzur ve güven içinde geçmesini arzu ettiklerini kaydetti. 

Mahalli idare seçimlerinde belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, köy muhtarlarının, hem seçmen hem de seçilenler olduğunu ifade eden Büyükersoy; “Bunlar vatandaşa hizmet için ortaya çıkan siyasi aktörlerdir, oyunculardır. Ancak hakemin doğru yerde düdük çalması yeterli değil, o yüzden oyuncuları da davet ettik ki; nezaketli, kibar, hoşgörülü birbirine saygı gösteren oyuncularla biz bu oyunu sonuna kadar götürelim. Hep birlikte, bu şekilde hareket ederek, hedefe ulaşalım diye siyasi parti temsilcilerini de davet ettik.

Özellikle sandık çevresinde ve sandık alanında görev alan güvenlik birimlerimizde görevli tüm personelin bilgi sahibi olması, vatandaşımızın güvenli bir ortamda, hür iradesiyle oyunu kullanabilmesi açısından çok önemlidir’’ dedi. 

Mahalli idare seçimlerini demokrasi şölenine benzeten Büyükersoy;”Bu şölende insanların mutlu ve huzurlu olması en büyük temennimizdir. Seçimlerde, kendi hür irademizle, bizleri yönetecekleri seçiyoruz. Böyle bir durumda eğer oyuna hile katacak, oyunda taraf tutacak bir tavır sergilersek, şölene zarar getirmiş oluruz ki, buna da kimsenin hakkı yoktur’’ ifadelerini kullandı. 

Kendi görevlerinin seçim takviminin başladığı 1 Ocak tarihinden itibaren seçimin yapılıp sandıkların seçim kuruluna teslim edilmesine kadar seçimlerin güvenliğinin sağlanması olduğunu ifade eden Büyükersoy,  “Özellikle belirtmek isterim ki ilin valisi olarak başta ben ve mahiyetimde çalışan bütün arkadaşlarımız bu seçimlerin, demokratik, hukuk nizamına uygun tarafsızlık içinde gerçekleşmesi adına, güvenlik açısından gereken her şeyi yapmaktayız ve yapacağız’’ şeklinde konuştu. 

Vali Yardımcısı Hüseyin Göktürk’ün yaptığı sunum sonrasında, katılımcılara 554 Sayılı Yüksek Seçim Kurulu Kararı dağıtıldı. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir