• DOLAR 32.272
  • EURO 34.787
  • ALTIN 2401.226
  • ...
Konya'dan Kenya ve Sudan'a yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Konya’da hizmetlerini sürdüren Rida Uluslararası Yetim Ve Muhtaçlara Yardım Derneği (RİDA DER), Kenya ve Sudan’da kamplarda yaşayan Müslümanlara yardıma devam ediyor.

 

Dünyada Müslüman kuruluş olarak Sadece Rida derneğinin gittiği 125 bin mültecinin yaşadığı Kenya’nın Kakuma Kampına ve Sudan’a 18 kişilik bir ekip Konya’dan yola çıktı.

 

Dernek binası önünde bir basın açıklaması yapan RİDA-DER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin,“Dünyanın en kritik bölgesi ve en büyük mülteci kamplarından birisi olan Sudan ve Darfur Bölgesinde, yerinde hizmet çalışmamız devam ediyor. Orada yeni açılan Osmanlı Ahilik sistemine göre düzenlemiş olduğumuz, külliye şeklinde inşa edilmiş meslek okulumuz var. Hem onun altyapısını oluşturmak hem de açılışını yapmak için gidiyoruz. O bölgenin kanayan yarası olan kamplara yardım götürüyoruz. Yetim ailelerin umudu olan Süt keçileri  ve çadırları dağıtacağız.  Burada bir çadır bağışlamak oradaki insanlara bir ev bağışlamakla eş değerdedir.” dedi.

 

Oradaki insanları kardeşleri unutmadık unutmayacaklarını belirten Şahin, ”Dün de yine dünyanın en sıkıntılı bölgelerinden biri olan Kenya Dadap kampına ve Kenya Kakuma kampına 18 kişilik bir ekip gitti. Giden ekibimiz ilk defa Kakuma kampında bir sünnet organizasyonu yapacak. Derneğimiz Rida-Der 2 yıldır Kakuma kampında faaliyet gösteriyor. İki adet mescit ve Kur’an Kursu açıldı. Burada 750 yetim talebemize dersler verilmekte. Darfurda da bu çalışmalarımız aynı şekilde devam ediyor. Darfurdaki aşevimizden de günlük 5 bin kişilik yemek çıkıyor. Bunun 2 bin 300 ü çalışma yaptığımız 35 okulda ki yetim talebelere gidiyor. “ ifadelerini kullandı.

 

Şahin, konuşmasının sonunda, ” Yapmış olduğumuz bu çalışmaları yerinde uygulayarak daha etkin bir hale getireceğiz. Yapılan bu çalışmalardan asla vazgeçmeyeceğiz ve destek bulduğumuz müddetçe gerek yurtiçinde ve gerekse de yurt dışında çalışmalarımız devam edecek. “ dedi.

 

Yapılan konuşma ve duanın ardından, 18 kişiden oluşan yardım  ekibi, yanlarında yardım malzemeleriyle yola çıktı. (İlyas Yavuz-İsmail Yılmaz-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir