• DOLAR 32.499
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2442.331
  • ...
"Kuran'ı sadırlarda da muhafaza edeceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Ulu Camii Konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Müftü Yardımcısı Faruk Gürbüz, Şube Müdürü Abdullah Akdoğan, idari personel ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

 

“Hiçbir bahane başarıya engel değildir”
Toplantıda Kur’an kursu öğreticilerine hitap eden Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Kur’an kursu öğreticilerinin temel görevinin Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğretmek olduğunu hatırlatarak, “Bu son derece önemli bir görevdir. Bu görevde muhakkak başarılı olmamız gerekmektedir. Hiçbir bahane başarıya engel değildir. Müftülüğümüz son yıllarda Kur’an öğretimi hususunda büyük bir ilerleme kaydetmiş durumda. Bunun sonucunda hem gündüzlü kurslarımıza devam eden öğrencilerimizin sayısında hem de hafızlık eğitimi alan öğrencilerimizin sayısında büyük bir artış var.” dedi.

 

15 Şubat 2014 Cumartesi günü Yukarı Nurşin Camii’nde, Eminpaşa Kız Kur’an Kursu’nda eğitimlerini tamamlayarak hafızlık belgesi almaya hak kazanan kız öğrencileri için “Taç Giydirme Merasimi” yapılacağını hatırlatan Müftü Arvas, “Bu programlar içerdiği mesaj açısından son derece önemli programlardır. Zira Kur’an’ın sadece “satırlar” da değil, “sadırlar” da muhafaza edildiğini ilan etmiş oluyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle “250 bin Şehit İçin 250 bin Hatim” okuma kampanyası düzenlediğini hatırlatan İl Müftüsü Nimetullah Arvas, tüm Kur’an kursu öğreticilerinden en az 2 hatim okuyarak kampanyaya iştirak etmelerini istedi. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir