• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Sabra ve Şatilla kasabı Şaron`un Yeni Katliamı Ortaya Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ocak ayında ölen eski İsrail Başbakanı Ariel Şaron`un hayatı, Filistinlilere yönelik katliamlarla doluydu. O katliamlardan biri Şaron`un ölümünden bir ay sonra ortaya çıktı.

Şubat 1972`de yani 6 gün savaşlarından yaklaşık 1 yıl önce İsrail Ordusu, Sina Yarıdmadasında tarihin en büyük askeri tatbikatlarından birini gerçekleştirmişti. Tatbikatı yoneten komutan Şaron`du.

Haaretz gazetesi editörü David Landau`nun Şaron`un biyografisini anlatan yeni kitabına göre Şaron, 20 Şubat 1972 gecesi Sina`da yaşayan 3 bin Bedevi`nin bölgeyi terketmesi emrini verdi. Bedeviler bu duruma karşı koymaya çalışsalar da başarılı olamadılar. Tanklar, barakaları yerle bir edince 3 bin Bedevi Negev Çölüne doğru yola koyulmak zorunda kaldı.

Kış şartları nedeniyle gece soğuk hava yüzünden Şaron`un emriyle evleri yıkılan çoğu çocuk ve kadın olan 40 kişi soğuktan donarak hayatını kaybetti.

Şaron`un ölüme terkettiği Bedevilere yönelik o katliam emri, bugüne kadar hiç bir kaynakta yer almamış ve Şubat 1972`deki o tatbikat bir sır olarak kalmıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir