• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Başbakan`a soru önergesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - CHP Mersin milletvekili yaptığı yazılı açıklamada, “ Üç yaşında ve yüzde 99 engelli kız çocuğuna yeterli sağlık hizmeti alamadığını ifade ederek, “bu mu sağlıkta çağ atlama!?” diye feryat eden anne –babanın dramı bir gazete yer almıştır. Bu haber üzerine Başbakan’ın ilgili gazeteyi arayarak üst düzey yetkililere kızdığı ve bu olayın ardından haberi yapan gazetecilerin işten atıldığı medya organlarında yer almıştır. Yaşanan bu sağlık skandalının örtbas edilmesi için Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun vereceği bir demecin aynı gazetede birinci sayfadan haber yapılacağı da iddia edilmektedir.” dedi.
 
Atıcı, Başbakan Erdoğan’ın yazılı olarak cevaplaması için TBMM Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesinde şu sorular yer aldı:
 
 Medya organlarında yayınlanan ve sağlık hizmetinin kötü olduğuna dair bir gazete haberini ilgili gazete üst yönetimine şikâyet ettiğiniz doğru mudur? Doğru değil ise yalanlamayı düşünüyor musunuz?
 
 Konu edilen haberi yapan gazetecilerin sizin üst yönetimle konuşmanızdan sonra işten atıldığı doğru mudur?
 
 Haberin yayınlandığı yayın organında, telafi için Sağlık Bakanının hemen yayına alınacağı ve ısmarlama habercilik yapılacağı doğru mudur? Doğru ise bu durum siyasi etik ve basın özgürlüğü açısından sakıncalı değil midir?
  
Gazete üst yönetimlerini beğenmediğiniz haberler konusunda aramak, açıktan bir baskı ve sansür girişimi değil midir?
 
 Sağlık hizmetlerinin parası olmayanlar için erişilemez olduğu gerçeği “sağlıkta dönüşüm” politikalarının yanlış olduğu hakkında sizde, şüphe oluşturmuş mudur? Başbakan olarak sizi rahatsız etmiş midir?
 
 Sağlık hizmetlerinin aksaklığına yönelik başka haberlerin yayınlanmasına daha önce de engel oldunuz mu?   (Osman Öksüz - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir