• DOLAR 32.582
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2460.76
  • ...
Diyarbakır`da Kasaplar yeni başkanını seçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır Kasaplar ve Besiciler Odası’na kayıtlı 147 üye yeni başkanlarını seçmek için sandığa gitti. Genel Kurulda geçerli 131 oyun 68’ini alan Hacı Atlı,  Diyarbakır Kasaplar ve Besiciler Odası’nın yeni başkanı oldu.
 
147 üyesi olan odada sabah 09.00’da başlayan oy verme süreci akşam 17.00‘de sona erdi.147 üyeden 131’i oy kullanırken açılan sandıkta ki geçerli oyların 68’sini alan Hacı Atlı yeni Başkan seçildi.
 
Başkanlığa seçilen Hacı Atlı seçim sonrası üyelere hitaben yaptığı konuşmada, katılımlarından dolayı tüm üyelere teşekkür etti.
 
2004 yılında kasaplar ve besiciler odasına kaydını yaptığını hatırlatan Hacı Atlı, 2010 yılında kendisine başkanlık teklif edildiğini ancak o dönemde hac temsilciliğini de yaptığı gerekçesiyle çok yoğun bir çalışma temposu içerisinde bulunduğundan bu teklifi kabul edemediğini belirtti.
 
Ustalık belgesi olmayan kasap, sakatatçı ve tavukçulara ustalık belgesi çıkarılacağını söyleyen Atlı, “ Bildiğiniz üzere odamızda bulunan büro malzemeleri çok eksilmiş ve dağılmış durumda. Süratle odayı boyama ve büro malzemelerini yenilemek durumundayız. İmkânlarımız el verirse odamıza bir adet ambulans temin edip esnaflarımızın hizmetine sunacağız. Oda olarak iş önlüğü, kasap malzemeleri, gibi malzemeleri yerinde alarak esnaflarımıza daha ucuza mal edeceğiz. KOSGEB’ in dağıttığı faizsiz krediden tüm esnaf arkadaşlarımızın yaralanması için elimizden gelen tüm imkânları seferber ederek arkadaşlarımıza bu krediyi kullandırmak için gerekli zemini hazırlayacağız.” Diyerek başkanlığı döneminde yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 
(M. Sait Adiyaman - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir