• DOLAR 32.582
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2460.76
  • ...
Kanayan Yara: Somali
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bugünkü halimize bakıyorumda insan oğlunun kalbi ne kadarda katılaşmış. İki cihan serverinin söylediği şu merhamet kokan sözü pek tesir etmemiş mühürlenmiş kalplere. Oysaki bu sözü İslamla alâsı olmayan temiz kalpli diye nitelendirilen bir insan söyleseydi öve öve bitiremezdiniz.

 

Bizler burda sefa sürerken nimetler içinde, Afrika’nın bağrında, Somali’de insanlar sefalet içinde yaşam mücadelesi veriyor. Bu nimetlere şükr etmiyor, halimizden şikayet ediyoruz. Üstüne üstlük israf ediyoruz. Feryad-u figanın eksik olmadığı, kendi yurdunda esir kalmış ve yıllardır süren ambargoya rağmen Gazzem, Somalili kardeşlerimin çağrısına kulak verdi. Daha doğru dürüst karınları doymayan yardımsever müslümanlar bir kez daha utandırdı bizi.
 

Ey adı Müslümanlar!
Hiç mi yüreğiniz sızlamıyor? Hiç mi ibret almıyorsunuz. Bizler orucu açlarınn anlamak için tutuyorsak, bu acizliğimiz neden? Sizde gayet iyi biliyorsunuz ki o israf ettiğiniz gıdalarla onlarca insanın karnı doyar. Hiç değilse israf ettiğiniz kadarını Somaliye gönderin. Emin olun ki o bile yeter onlara...

 

Berivan Ateş / Diyarbakır - Yaş: 17

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir