• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Hür Dava Partisinin Arapça tabelası ne anlama geliyor ?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber / Haberyorum
Hür Dava Partisi Belediye Başkan adayı sayın Aydın Gök, geçen hafta Gercüşe bağlı Kayapınar (Aynkehf) beldesini ziyaret etti.
Aynkehf o mıntıkanın ilim ve irfan merkezi olarak kabul edilir. Zamanında orada ciddi tarikat Şeyhleri ve ilim medreseleri faaliyet göstermiş. Aynkehf kendi bölgesinde çok saygın bir konumda. Belde Arap asıllıdır. Orada belki üzerinde fazla durulmayan bir ayrıntı dikkatimizi çekti.

Aynkehf Hür Dava Partisi teşkilat tabelası üzerinde Arapça olarak da yazılmıştı. "Bunda ne var” diye sorulabilir. Bu şu açıdan önemli; Birincisi parti isminin tabelaya Arapça olarak yazılması partinin bölgede var olan bütün kültürlere, bütün dillere özellikle Araplara önem verdiğini gösteriyor. İkincisi bölgede çok ciddi bir nüfusa sahip olan Arapların, Hür Dava Partisine olan teveccühünü ortaya koyuyor. Bölgedeki bir Arap köyünde ırkçı, ulusalcı ve laik BDP`nin tabelasının olması pek ihtimal dahilinde olan birşey değil. Buna karşılık Hür Dava Partisi Araplar içinde ciddi bir destek görüyor. Bu da ilerde bölgedeki temsiliyet açısından Hür Dava Partisine BDP`ye karşı ciddi bir avantaj sağlıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir