• DOLAR 34.268
  • EURO 37.479
  • ALTIN 2904.038
  • ...
HÜDA PAR: `Birinci sırada inanç kimlik ve hizmet vardır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van TV’de yayınlanan ve sunuculuğunu Yılmaz Tekin’in yaptığı ‘100 yüze’ programına konuk olan HÜDA PAR Van İl Başkanı Av. Rasim Sayğın, seçim çalışmaları ve partilerine yapılan saldırılarla ilgili önemli bilgiler verdi.
 
“Birinci sırada inanç kimlik ve hizmet vardır”
HÜDA PAR’ın bu toplumun hem kimliğine hem de dini duygularına tercüman olan bir parti olduğunu dile getiren Sayğın, “Geçtiğimiz günlerde kura ile belirlenen seçim pusulasında partimiz birinci sırada yer aldı. Bununla ilgili olarak bizler de bir slogan geliştirdik ve dedik ki ‘birinci sırada inanç kimlik ve hizmet vardır’ dolayısıyla bizler bu toplumun inancına ve kimliğine sahip çıkacağız belediyecilik noktasında da en iyi hizmeti ortaya koyacağız İnşallah. Bizler Hüda Par olarak yanlış kimden gelirse gelsin. Zulmeden kim olursa olsun onlara karşı duracağız” Dedi.
 
“Van’da 10 binlerce kişiye ulaştık, binlerce ailemize misafir olduk”
HÜDA PAR’ın Van’da bugüne kadar 10 binlerce kişiyi ziyaret ettiğini ifade eden Av. Rasim Sayğın, “HÜDA PAR olarak kurulduğumuz ilk günden bu yana yoğun bir teşkilatlanma içerisine girdik. Teşkilatlarımızı tamamladıktan sonra yoğun bir seçim çalışmasına başladık. Sürekli sahadayız. Bu kapsamda bir tarafta ilçelerdeki teşkilatlarımızı kurmaya çalışırken diğer tarafta da halkımıza gitmeye ve kendimizi anlatmaya çalıştık. Bugüne kadar 10 binlerce kişiyle temas kurduk. Bu insanların tamamına HÜDA PAR kimdir? Amacı nedir? Hedefleri nelerdir? Türkiye’deki siyasi olaylara karşı tavrı nedir? Sorularına cevap olacak broşürlerimizi dağıttık. Binlerce insanımızın evlerine bire bir misafir olduk. Kendimizi anlatmaya gayret ettik. Elhamdülillah şuan geldiğimiz nokta itibarı ile de HÜDA PAR ismini bilmeyen HÜDA PAR’a yabancılık çeken kimse yok.” Şeklinde konuştu.
 
HÜDA Par: “Dininizle de dilinizle de bizler size sahip çıkacağız”
Van’da İnsanların sürekli 2 parti arasında sıkıştırıldığını söyleyen, Sayğın, “Bizler insanlara şunu söylüyoruz. Dininizle de dilinizle de bizler size sahip çıkacağız. HÜDA PAR İslami bir partidir dolayısıyla sizin sıkıntılarınızı çok iyi biliyor. Türkiye genelinde olduğu gibi Van’ımızda da parti çalışanlarımızın hemen hemen tamamı şimdiye kadar insanlarla hem hal olan kardeşlerimizdir. O yüzden insanlara gittiğimizde ve programımızı ortaya koyduğumuzda halk bizleri sahiplendi.” İfadelerini kullandı.
 
“Bölge insanının siyasilerden tek beklentisi huzurdur”
Son günlerde Hüda Par’a yönelik artan saldırıları da değerlendiren Sayğın, Ortada bir kavga olmadığını, bir tarafın sürekli saldırısının söz konusu olduğunu ifade ederek, “Kavga dediğimiz iki taraflı bir olaydır. Bizim kendi teşkilatımıza ve gönüllülerimize yönelik bu güne kadar yüzlerce saldırı oldu. Bunun tamamı da bir taraftan gelen saldırılardır. Van’da bu güne kadar Muradiye ilçe teşkilatımıza taşlı saldırıda bulunuldu. Daha sonra Çaldıran ilçe teşkilatımıza molotof kokteyli saldırı yapılıp yakıldı. Gevaş’ta aynı şekilde molotoflu bir saldırı söz konusu oldu. Bölgenin neredeyse tamamında bir saldırı furyası almış başını gidiyor. Bunun altında yatan birçok sebep var. Bunlar karanlık yapıların bölge üzerinde bir hesap içerinde olduğunu ortaya koymaktadır. Bölge insanının siyasilerden ve devlet yönetiminden tek beklentisi huzurdur” diye konuştu.
 
“Kolluk kuvvetleri saldırılara göz yumuyor”
Kulluk kuvvetlerinin saldırılar karşısındaki tavrına da değinen Sayğın, Lice olaylarını hatırlatarak, “Kolluk kuvvetlerinin tavrını görmek için fazla uzağa gitmemize de gerek yok Lice olaylarına baktığımızda polisin adeta izleyici konumunda olduğunu görüyoruz. Öte tarafta bugüne kadar 200’ün üzerinde bir saldırı söz konusudur bunların hiçbirinin faili bulunmuş değil. O halde burada devlet ya da kolluk kuvvetleri büyük bir sorumluluk altındadır. Ya bu işe ortaktır ya da göz yumarak bu suçun gerçekleşmesini istiyor. Bu tür olayların karşısında olduğunu iddia ediyorsa bu failleri de ortaya çıkarsın” ifadelerini kullandı. (Murat Dalgın-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir