• DOLAR 34.27
  • EURO 37.498
  • ALTIN 2914.72
  • ...
Cezaevindeki mahkumlar için sergi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN – Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, Batman M Tipi Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumu Müdürlüğü ve Türkiye Gençlik Konseyi’nin düzenlemiş olduğu “Tutuklu ve hükümlülerin emeğine bir katkıda sizden olsun” projesiyle Batman Park AVM’de mahkûmların yaptıkları el ürünleri sergisi açıldı.
 
Açılışa Batman Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emre Ejder, BATSO Başkanı A.Kadir Demir, İl Müftüsü Hasan Çağlar, Türkiye Gençlik Konseyi İl Başkanı Mekan Görük, bazı işadamları ve vatandaşlar katıldı.
 
Konu ile ilgili açıklama yapan Batman Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emre Ejder, projeyi uzun bir süredir planladıklarını belirterek, “Bu uzun süredir planladığımız bir etkinlikti. Cezaevinde hükümlü tutukluların çokça boş zamanı oluyor. Biz zaman zaman düzenlediğimiz eğitim kurslarıyla içerdeki hükümlü ve tutuklulara belirli bir el beceri kazandırmaya, belirli bir meslekleri öğretmeye çalışıyoruz. Bunun sonucunda ise kendileri cezaevinde bazı el ürünleri üretiyorlar. Ama bunların bir satışı olmadığı zaman orda boş kalacak ürüne teşvik edilecek bir şey yoktu. Bizde üretilen bu ürünleri değerlendirelim dedik. Hem kendilerine teşvik edilecek bir unsur olsun hem de ekonomik bir kaynak olsun. Çünkü içerdeki insanların gerçekten pek çoğunun parası bile gelmiyor. Bir kısmının da ailesi dışarıda sıkıntı içerisindedir. Bu şekilde bir geri dönüşümle yani bir üretimden sonra satılan ürünlerin paralarla kendi geçimlerini sağlasınlar. İçerdeki sıkıntılarını gidersinler. Hem belki de ailelerine bir katkı olsun diye böyle bir proje planlamıştık uzun süredir.” dedi.
 
Serginin her ayın ilk hafta sonunda açık olacağını ifade eden Ejder, “Satış sonunda toplanan paralar ilgili hüküm ve tutukluların kendi hesaplarına yatırılacak. Bu da onlara bir kaynak olacak. Yani ayda 3 veya 4 tane ürün satabilirlerse onlar için belki 200 lira bir kaynak olacak. Bu miktar çok yüksek değil ama kendi ihtiyaçlarını giderecek bir bedel. Böylece içerdeki vakitlerini değerlendirecekler. Çünkü insanlar boş vakitlerde zaman zaman birbirlerine girebiliyorlar belki zaman zaman sıkıntılar çıkabilir. Ama vakitlerini değerlendirmiş olacaklar. Hem bu insanlar içerde bir meslek edinerek dışarı çıkmış olacaklar. Çünkü bunlar cezalarını çektikten sonra tekrar bizim aramıza dönecekler. Biliyorsunuz cezanın temel amacı ıslahat etmektir, kişiyi ıslahat ederek tekrar topluma kazandırmaktır. Bu projenin de buna ciddi bir şekilde katkı sağlayacağını düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir