• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Yılmaz: Şehirlerimizi adaletle yönetmeye talibiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “İslam Şehitlerini Anma ve Anlama” etkinliği tüm coşkusuyla başladı. Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan programın selamlama konuşmasını Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı M. Hüseyin Yılmaz yaptı.
 
Tekbir sesleriyle kürsüye davet edilen HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yılmaz, Kürtçe ve Türkçe olarak salonda bulunan halkı selamladı. Konuşmasında “Hakkı hâkim kılmak için gerekirse şehid olmaya geliyoruz” diyen Yılmaz, Şeyh Said ve dava arkadaşlarının hatırasını yad etmek, gelecek nesillere taşıyabilmek için medfun oldukları yere “Şehidler Mescidi” veya “Kıyam Mescidi” adıyla bir mescid, asıldıkları yere de “Şeyh Said Meydanı” adını vermeyi vaad etti.
 
“Şehidler mücadele anılarıyla aramızda yaşıyorlar”
İslam’ın hâkimiyeti İslami yaşamın toplum hayatına yerleşmesi için ödedikleri bedelleri hatırlatacak, anılarını, hayatlarını, mücadelelerini diri tutacak faaliyetlere ihtiyaç olduğunu ifade eden Yılmaz, “Şüphesiz ki islami mücadele içerisinde en fazla yad edilmesi gerekenler inancından taviz vermeden bu yolda seve seve canını veren, hayatından vazgeçen şehidlerdir. Kimi darağaçlarında, kimi işkencelerde, kimi kalleşçe bir saldırıda, kimi haince kurulan bir pusuda canlarını verdiler. Şehadetleriyle geride kalanlara yol gösterdiler. Şehadet öğretmenleri oldular. Bir ışık bir meşale olup yolumuzu aydınlattılar. Kanlarıyla yazdıkları şehadet kitabını bizlere miras bıraktılar. Örnek mücadeleleriyle zulme ve zalime başkaldırılarıyla, boyun eğmemeleriyle, mücadeledeki anılarıyla aramızda yaşıyorlar.” dedi.
 
“İslam Coğrafyası emperyalistlerin işgaline uğradı”
Bugün dünyanın zulümle dolduğunu söyleyen Yılmaz, “İslam coğrafyası emperyalistlerin ve işbirlikçilerinin işgaline uğramış, Müslümanlar birçok yerde katliamlara uğramaktadır. Emperyalistler Müslümanlar arasına fitne koymakta, Müslümanları şucu bucu diye ayırmakta, birbirine kırdırmaktadırlar. Hak ve batıl mücadelesi birbirine karışmış, Müslümanlar gerçekleri görmesin diye kasten birbirine karıştırılmış durumda. Bu hengâmede İslami ölçülere riayet edilmediğinden en fazla mazlum ve mustazaf halk zarar görmektedir. Kadınlar yaşlılar ve çocuklar dahi öldürülmekte veya açlıktan ölmelerine seyirci kalınmaktadır.” ifadelerini kullandı.
 
“İslam davası fedakâr insanların omuzlarında yükseldi”
Zulme ve küfre karşı mücadele etme ile fitneye düşmeyi ayırt edemeyenlerin, tarih sahnesinde örnek olan şehidlerin mücadelesine bakmaları gerektiğini söyleyen Yılmaz, “Yollarını kaybedenler İslam’ın kahramanları olan şehidleri yakından tanımalıdırlar. Canlarını feda ederek İslam davasını yücelten şehidleri örnek almalıdırlar. Biliyorsunuz İslam davası fedakârlık yapan insanların omuzlarında yükselmiştir. Bu fedakârlığın zirvesi canını vermek, verebilmektir. Dünyayı ve dünya sevgisini içinden söküp atabilmektir. Şehadeti dünya ve içindeki her şeye tercih edebilmektir. Şehadet sadece savaş meydanlarında gelip insanı bulmaz. Bazen bir cami avlusunda, bazen bir medresede bazen de yönetim makamlarında bulur sizi. Şehitlerin bir kısmı İslam beldelerini adaletle yönetirken şehid edilenlerdir, Hz.Ömer gibi Hz. Ali gibi.” dedi.
 
“Şehirlerimizi adaletle yönetmeye talibiz”
Konuşmasında 30 Martta yapılacak olan yerel seçimleri hatırlatan Yılmaz, “Şehirleri adaletle yönetmeye talip olduklarını vurguladı. Makamlara, adlarının önüne dünyevi sıfatlar eklemek için gelmediklerini ifade eden Yılmaz, “Hak yolda hakkın rızasına uygun bir şekilde sizlere hizmet etmek için adaleti tesis etmek için geliyoruz. Bu yolda önümüzdeki sıkıntıları zorlukları biliyoruz. Belki de bu makamlar bizleri şehadete yakınlaştıracak olan yerler olacaktır. Hakkı hâkim kılmak için gerekirse şehid olmaya geliyoruz. Bu yolda sefa da hoş, cefa da hoş. Bu yolda şehadet de hoş.” şeklinde konuştu.
 
“Dağkapı Meydanına ‘Şeyh Said Meydanı’ adını vereceğiz”
Diyarbakır’da istiklal mahkemelerinin zulmüne uğrayıp darağaçlarında şehadete ulaşan Şeyh Said ve dava arkadaşlarının hatırasını yâd etmek, gelecek nesillere taşıyabilmek için medfun oldukları yere “Şehidler Mescidi” veya “Kıyam Mescidi” adıyla bir mescid açacaklarını söyleyen Yılmaz, “Asıldıkları yere de “Şeyh Said Meydanı” adını vermeyi vaad ediyoruz. Ve yönetime gelirsek inşaallah ilk icraatlarımızdan biri bu olacaktır.” sözleriyle konuşmasına son verdi. (Emrullah Araz / Ayhan Kaya / Ömer Yasin Ergin-İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir