• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Şeyh Said`e su ikram eden H.Hüsni vefat etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Merkez Garib köyünde oturan, Şeyh Said Efendi’nin tutuklandığı dönemde yaşayan ve bizatihi Şeyh hazretlerine su ikramında bulunan 114 yaşındaki İslam aşığı  H.Hüsni  Kartari, hakkın rahmetine kavuştu.
 
Şeyh Said Efendiye su ikram etmek isterken askerlerce engellenmişti
Merkez Garib köyünde oturan İslam aşığı Kartari, hayattayken anlattığı hatıralarında, Şeyh Said Efendi’ye su götürüp ikram etmek istediğini, ama askerler tarafından engellendiğini belirterek, “Şeyh Said Efendi’nin Devlet tarafından tutuklanmasından sonra, Diyarbakır’a götürülürken,  yol üstünde  olan  köyümüze geldiklerinde, annem bizatihi benden Şeyh hazretlerine su götürmemi istedi.   Ben de o zaman  bir tasa su koyup götürdüm. Suyu Şeyh hazretlerine vermeye çalışınca askerler,  su kabına tekme vurarak suyu döktü ve suyu vermemi engellediler.   Bunun üzerine çok üzüldüm. Annemin  de askerlere sert bir şekilde karşılık verdiğini hatırlıyorum” demişti.
 
Rahmetli Şeyh Said üzerine kasideler söyler, ağıtlar yakardı
Yakın arkadaşları ve ailesinden edinilen  bilgiye göre, Rahmetli Kartari’nin Şeyh Said Hazretlerin üzerine meşhur kasideler bestelediği ve  devamlı bir şekilde, kendisine misafir olanlara kasideler söyleyip, gözyaşları içinde ağıtlar yakarak  hatıralarını anlattığı öğrenildi.
 
Alim ve değerli insanlara kıymet gösterir ve onlarla beraber olurdu
Rahmetli H.Hüsni Kartari’nin yakın arkadaşlarından H.Saim Katkay, Kartari’nin çok muhterem bir insan olduğunu söyledi.
 
Rahmetli Kartari’nin çok  değerli bir kişiliğe sahip olduğunu eden Katkay, “Aynı zamanda kendisinden ders aldım. Çok güzel bir sesi vardı. Devamlı hikmetli kasideler söylerdi. Onu dinleyenler cezbeye düşerdi. Âlimler ve değerli insanlara kıymet gösterir ve onlarla beraber olurdu. Devamlı namaz vakitlerinde camiye gelir, cemaatte müezzinlik yapardı. Hiçbir zaman yalan söylemez, hak neyse onu söylerdi.” ifade etti.
 
Rahmetli Kartari, en son 2013 te Peygamber sevdalıları Platformu tarafından Kendi köyü olan Garib köyünde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine katılmış, söylenen Salâvatı şerife ve ilahilere eşlik ederek memnuniyetini dile getirmişti.
 
İlke Haber Ajansı (İLKHA) olarak Hakkın Rahmetine kavuşan 114 yaşındaki H. Hüsni Kartari’ ye Allah’tan Rahmet diliyor, ailesine sabrı cemil niyaz ediyoruz. (Nihat Kanat-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir