• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Ahmet Türk, Kızıltepe`d​e umduğunu bulamadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN-Kızıltepe ilçesinde BDP’nin özgürlük meydanındaki  seçim bürosu açılışına katılan Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk halkın katılımını  az olmasından yakındı.
 
Katılımın az olmasına sitem eden Türk, “ Eksikliklerimiz çoktur. Onun için sizden, bizi bağışlamanızı istiyoruz.Eksiklikler bizimdir. Şahısların eksiklikleri için darılmayın. Şayet darılırsanız her şeyden önce 30 senelik mücadelemize zarar vereceksiniz. Bugün Kızıltepe’nin özgürlük meydanı, sizin sesinizle inlemesi gerekirdi. Bugün bir belediye  veya bir encümenlik için darılırsanız bizim için eksikliktir.” dedi.
 
Türk, konuşmasının devamında, “Bugün bakıyoruz halkımız eksikliklerimizi özgürlük mücadelemizin önüne koymuş.  Bizler, Kürdistan’da  yüzde 30-40 devletin siyasetine ve partilerine destek verirsek bizim hiçbir kıymet ve saygınlığımız kalmaz. Onun için bugün namus günüdür. Kendimize sahip çıkma günüdür. Rojavadan, Başurdan, şehitlerimizden ve rehberimizden utanmamız lazım. Onun için oylarımızı özgürlük mücadelemize verelim.” ifadelerini kullandı.
 
Türk Siyasi yasaklı olduğu için   Mardin büyükşehir belediye başkanlığı seçimine bağımsız aday olarak katılacağını da sözlerine ekledi. (Mehmet Aslan-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir