• DOLAR 34.289
  • EURO 37.547
  • ALTIN 2919.468
  • ...
Muşlu gençler Güzeldağ'da kayak şenliği yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Muş’ta kış turizmi heyecanı yaşanıyor. Yaklaşık 1 metre kar kalınlığının olduğu Muş Güzeldağ Kayak tesisi, vatandaşın uğrak mekanı haline geldi. Hafta sonunu fırsat bilen Muş Gençlik Meclisi ise düzenlediği etkinlikle, gençleri kayak merkezinde bir araya getirdi. Kızak yarışması ve kar üstünde halay çeken gençler doyasıya eğlendi.

 

"İmkanlar dahilinde çeşitli faaliyetler düzenlemeye gayret ediyoruz''

Muş’ta kış turizminin devam ettiğini ve gençlerin azda olsa sosyal faaliyetlerde bulunması amacıyla kayak şenliği adı altında bir organizasyon düzenlediklerini ifade eden Muş Gençlik Meclisi Başkanı Deniz Koçmen, bu tür etkinliklerin devam edeceğini söyledi.

 

İmkanlar dahilinde çeşitli faaliyetler düzenlemeye gayret ettiklerini kaydeden Koçmen, “Kış mevsiminin devam etmesi ve mevsim şartlarının uygun olmasıyla Muş Gençlik Meclisi olarak ilimiz gençliği için bir şeyler yapmak istedik. Sahip olduğumuz imkanlar doğrultusunda Muş kayak merkezinde gençler için kayak şenliği organizasyonu yaptık. Bu sayede ilimiz gençliği bolca kayak yapıp kızak yarışmaları düzenledi. Bunun dışında gençlerimiz halay çekip gönüllerince eğlendiler. Güzel bir gün oldu. Muş Gençlik Meclisi olarak bu tür organizasyonlarımız devam edecektir” diye konuştu.

 

Kayak şenliğine katılan gençler ise yapılan etkinlikten dolayı mutlu olduklarını ve doyasıya eğlendiklerini belirttiler.

 

"Hafta sonu yaklaşık bine yakın vatandaşa hizmet veriyoruz''

Daha önce Muş’ta çetin geçen kış aylarının geride kaldığını açıklayan Güzeldağ Kayak Merkezi Tesis işletmecisi Seyfettulah Olcay ise geçen yıl kar yağışının iyi olduğunu ancak bu yıl geç gelmesine rağmen azda olsa kayak hizmetinin verildiğini belirterek, “Şuanda kayak merkezimizde kar kalınlığı neredeyse 1 metreye yakın durumda. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz sağ olsun düzenli bir şekilde mevcut pistleri bastırıp kayak merkezini daha da cazip hale getirdi.” söyledi.

 

Hafta sonu yaklaşık bine yakın vatandaşa hizmet verdiklerini belirten kayak tesisi işletmecisi Olcay, hafta içi ise bu sayının yarıya indiğini ifade etti.

 

"Herkes istediği zaman gelip burada kayabilirler''

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal ise vatandaşların kayak yapabilmeleri için hiçbir eksikliğin olmadığını belirterek, “Kayak tesisimiz hafta içi ve hafta sonu açık. Şuanda kar yağışı var ve kış sezonun kış turizmi için uzun vadeli olacağını düşünüyorum. Tabi biliyorsunuz Muş ilimiz Türkiye genelinde küçük ve imkânları kısıtlı olan bir ilimiz. Ama biz Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak bazı aksaklıklar vardı. Giderilmesi ile birlikte tesisimizi hizmete soktuk. Tesisimiz Muş’lu vatandaşlarımızın ve diğer komşu illerimizin hizmetinde. Herkes istediği zaman gelip burada kayabilirler. Kayak turizmine gerekli katkıyı sağlayabilirler. Kar yağarsa bu kayak sezonu daha da canlı hale gelecektir. Bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz. Tesisimiz tam anlamı ile şuanda hizmette. Ayrıca Birçok vatandaşımız büyük kentlerden ve bölgeden tesisimize geliyor. Bu bizi daha da sevindiriyor” dedi.  (M.Şirin Çağlayan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir