• DOLAR 32.585
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2460.319
  • ...
72 STK`dan HÜDA PAR`a destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır’da faaliyet yürüten STK temsilcileri, HÜDA PAR’ı ziyaret ederek Lice saldırısı başta olmak üzere son dönemde parti binalarına yapılan saldırılar için geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Temsilciler, saldırılar artmasına rağmen HÜDA PAR’ın sabırlı bir tutum sergilemesinden dolayı HÜDA PAR yetkililerini tebrik ettiklerini dile getirdi.
 
Ziyaretçileri kapıda karşılayan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, Bağlar Belediye Başkan adayı Vedat Turgut ve parti heyeti, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini bildirdi.
 
72 STK adına ziyarete geldiklerini ifade eden Memur Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, saldırıları kınadıklarını belirtti.  200’ü aşkın saldırıya rağmen gösterdiği sabırlı tavırdan dolayı HÜDA PAR yetkililerini tebrik ettiklerini dile getirdi.
 
“HÜDA PAR’ı gösterdiği dik duruşundan dolayı tebrik ediyoruz”
Saldırıları tasvip etmediklerini,  şiddetle kınadıklarını belirten Memur Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, “Yapılan bütün saldırılara rağmen sağduyulu davranmanızı takdir ediyoruz. HÜDA PAR gerçekten sabrediyor, sağduyuyu koruyor ve her geçen gün de insanlar nezdinde teveccüh buluyor. Saldırılar konusunda insan fıtratı olarak kendimizi korumak zorundayız. Ancak bu konuda sabırlı bir şekilde hareket etmeniz ciddi olarak bölgedeki Müslümanların birliği açısından da çok önemlidir. Bu konuda sizleri takdir ediyor ve kaos ortamı oluşturmak için olayları yapanları da şiddetle kınıyoruz. Bizleri kabul ettiğiniz için de teşekkürlerimizi belirtmek istiyoruz.” dedi.
 
HÜDA PAR’ın takdire şayan davranışlar sergilediğini ifade eden Diyarbakır ve Değerlerini Koruma Derneği Başkanı Recep İdikut, “Bu süreçte musibete uğrayan kardeşlerimize Rabbimizden hayırlı şifalar diliyoruz. Birileri Müslüman halka yardım eli uzatmak, halkı zulümden kurtarmak ve halkına hizmet etmek isteyenlere engel olmak istiyor. Müslümanların bu noktada dik duruşunu sergilemeleri gerekir. Hem sabırlı duruşunuz hem de sergilediğiniz dik duruşunuzdan dolayı Allah sizden razı olsun.” şeklinde konuştu.
 
“Saldırılara cevap vermemeniz, İslam ve halk içindir”
HÜDA PAR’ın İslam’ın ve halkın maslahatı için yapılan saldırılara cevap vermediğinin bilincinde olduklarını dile getiren İhvan-Der Başkanı Hüseyin Solmuş, “Yapılan saldırılara karşı sabır gösterdiğiniz için sizleri tebrik ediyoruz. Halkın menfaati ve İslam’ın maslahatı için saldırılara karşı saldırıyla cevap vermemeyi düşündüğünüzden dolayı sizleri ayrıca tebrik ediyor ve Allah sizden razı olsun diyoruz. Bilinen birileri 200 defayı aşkın sizin kurumlarınıza saldırdığı halde, mahremiyetlerinize el uzattığı halde, mukaddesatlarına dil uzattığı halde siz buna rağmen halkın ve İslam’ın menfaati için bunlara cevap vermemeyi içinize sindirebiliyorsanız, bu sabrınızı İslam’dan referans alarak sergileyebiliyorsunuz demektir. Bunu da Allah aşkına dile getirmek ve HÜDA PAR camiasını bu konuda tebrik etmek gerekir.” şeklinde belirtti.
 
 
“HÜDA PAR sadece Kürdistan bölgesinin değil bütün dünyanın huzurundan yanadır”
Hür Dava Partisi Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ise,  "Bizler, Hür Dava Partisi`ni sadece bir camianın değil, bütün Müslümanların ve kimsesizlerin, mazlum ve Mustazafların sesi olarak görüyoruz. Bizler bütün İslami kesimlere kardeş gözüyle bakıyoruz. Parti olarak bizlerin öncelikli hedeflerinden bir tanesi de İslam`ın birliğidir. Bizler HÜDA PAR olarak sadece Kürdistan bölgesinin değil, ülkemizin de değil, bütün dünyanın huzur ve refah içinde, barış ve iyi ilişkiler içinde yaşamasını istiyoruz. Ama buna öncelikle kendi bölgemizden başlamalıyız. İçinde bulunduğumuz bölgenin huzurunu sağlamadığımız müddetçe dışarının huzurunu sağlamak zordur.” dedi.
 
Müslümanları çatışma ortamına sürüklemek isteyenlerin oyununa gelmeyeceklerini belirten Tanrıkulu, “Bugüne kadar ilçe teşkilatlarımıza, üye ve gönüllülerimizin şahsına saldırılmış, evlerine silahlı ve bombalı saldırılar gerçekleştirilmiştir. Buna rağmen yaptıklarımız bütün açıklamalarda sağduyu çağrısında bulunduk. Biz bu tür olayları uğradığımız saldırılara rağmen her zaman sabırlı davranmayı hedeflemiş ve yaptığımız açıklamalarda da bu tür olayları kınadık.  Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ile yaptıkları görüşmede Lice saldırılarını dile getirdiklerini belirten Tanrıkulu, “Geçen gün Vali Bey bizi davet etti. Kendisiyle görüştüğümüzde kendisine saldırılar hakkında bilgi verdik. Bağlar ve Kayapınar teşkilatlarımıza, İlim-Der gibi İslami STK’lara ve bununla birlikte Ergani’de Medreseye uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldığını buna rağmen hiçbir failin yakalanmadığının manidar olduğunu, buna bakıldığında bazı oyunların oynandığının açıkça ortada olduğunu Vali Beye söyledik. Eğer yapılan saldırılarda bazı failler yakalanmış olsaydı saldırıların önü kesilirdi.  Ama şimdiye kadar hiçbir fail yakalanmadı. Buna rağmen Allah’ın izniyle bizi çatışma ortamına sürüklemek isteyenlerin oyununa gelmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.
 
“HÜDA PAR camiası eskiden beri saldırmamış, nefsi müdafaa yapmıştır”
HÜDA PAR`a yönelik yapılan saldırılarla ilgili konuşan Bağlar Belediye Başkan Adayı Vedat Turgut ise, "Partimizin teşkilatlarına, medreselere, Kur’an kurslarına, İslami STK’lara ve bunlar gibi İslami kurumlara saldırılar gerçekleştiriliyor. Halkının huzuru ve refahı için hiçbir zaman bu saldırıyı yapanlara mukabelede bulunmadık.” cümlelerini kullandı.
 
Lice saldırılarına da değinen Turgut, “Lice’ye giden parti heyetimiz nereden bakılırsa 60-70 araç, yaklaşık  400 kişi HÜDA PAR’ı tanıtma amacıyla Lice’ye gitmiş. Diğer tarafta da kendini bilmez 15-20 kişi taşlarlar, sopalar ve bıçaklarla saldırmış ve bu insanların çoğunun başı kırılmış, kolları kırılmış, bıçaklanarak yaralanmışlardır. Buna rağmen halkın maslahatı için, Lice halkına, Lice esnafına bir zarar gelmesin diye nefsi müdafaa bile yapılmıyor. Burada bir güzellik varsa bu İslam’ın bize verdiği bir güzelliktir, İslam’ın güzelliğidir. Bir eksiklik de varsa bu da İslam’ın değil bizim eksikliğimizdir. Kendimizin ve partimizin maslahatını hiçbir zaman asla ve asla halkımızın maslahatının önüne geçirmeyeceğiz ve halkımızın çıkarlarını her zaman önde tutacağız. Halkımıza hizmet için binlerce kişi amadeyiz ve günü gelince halkımıza hizmet için boyun eğmeye hazırız.” şeklinde belirtti.
 
Yaklaşık bir saat süren ziyaret karşılıklı temennilerle son buldu.  (İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir