• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Bombalanan Kamp Değil Köylünün Evi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peyamner Haber Ajansı`nda yer alan haberde, söz konusu köylüye ait olduğu söylenen evin yıkık resimlerine yer verilirken, konu özetle şu şekilde aktarıldı:

"Türkiye uçakları dün akşam uluslararası anlaşmaları ve Irak egemenliğini hiçe sayarak Irak hava sahasını ihlal etti ve Kürdistan sınır bölgelerine geçti. Türk Genel Kurmayının açıklamasını göre 15 uçakla ağır bir şekilde bombalandı. Bununla yetinmeyen Türk devleti bu sabah saat 10.00 sıralarından 5 savaş uçağıyla tekrar Irak’ın egemenliğini hiçe sayarak Kürdistan Bögesi sınırlarında ki Kandil eteklerinde bulunan sınır bölgeleri olan, Rewendız İlçesine bağlı Wertê beldesi sınırında, Pışder ilçesine bağlı Jarewe sınrılarında ve Soran ilçesine bağlı Qasrê sınırları içinde bazı köyleri ve açık alanda bulunan bazı evleri bombarduman etti.

Konuyla ilgili görüştüğüz Wertê Beldesi İdari Müdürü Kwestan Ahmed PNA’ya “ dün akşam başlayan Türk bombardımanı bugünün sabah saatlerine kadar devam etti. Bu bombardımanlar da beldemizin idari sınırları içine giren bazı köyler ve açık alanlarda köylerden uzak yerlerde yapılan evleri bombaladı. Beledemize verdikleri büyük zararın yanında, bu kutsal ramazan ayında oruclu hakımıza büyük zülm edildi ve yüreklerine korku salındı. Bir çoğu akşam sahur yemeğini yemeden bugün oruc tuttu, yazıktır günahtır” dedi.

Ahmed açıklamasının devamında “ Kozine,Zargeli,Pırdeşal Geli Bedran ve Kurteki köleyleri bomabarduman edilmiş ve bu bombarduman sonucunda Kwexan Qadır Mine adlı vatandaşımızın evi yıkılmış. Ayrıca bombardıman elektirik şebekesine zarar vermiş ve şuanda bölgede ki bir çok köye elektirik veremiyoruz”ayrıntılarına yer verdi.

Sidekan Beldesi yöneticisi Ahmed Qadır Sor konuyla ilgili olarak PNA’ya “dün başlayan bombardıman halkımızın hayatını ve ramazan ayını onlara zehir etmiş durumda. Bombardıman beldemizin sınırları içinde kalan Xnere,Lolan,Xwakurk, Rubi,Ruwal, Deraw ve bir çok yeri hedef olarak seçti. Bu bombardımanlar hayvancılık yapan ve hayvanları için meralara giden köylülerimiz ile bazı çiftçilerimize büyük zarar vermiş ve bunlar yerlerinden göç etmek zorunda bırakılmıştır”dedi.

Türklerin gariban köylülerin evlerine yaptığı bombarduman ile ilgili olarak Sengeser beldesi İdari Müdürü Hemin Abdullah PNA’ya “yapılan bombarduman bir çok yeri hedef seçmiş ve beldemize büyük bir zarar vemiştir”dedi.

Qesri Beldesi İdari Müdürü Abdulwehab Mahmud yapılan bombarduman hakkında “ Türklerin yapmış olduğu bombarduman büyük bir zarara neden olmuştur. Bazı köylülerin evleri bundan etkilemiş ve köylüler, köyünü terk etmek zorundan kalmış. Türk savaş uçakaları köyleri hedef almış ve yaklaşık 18 köyün sınırında kalan yerler bombalanmıştır”dedi.

PNA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir