• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
BATSO'dan MERSİS ve e-imza eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman Ticaret ve Sanayi Odası, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından başlatılan merkezi kayıt sistemiyle ilgili olarak, oda üyeleri, mali müşavir ve muhasebecilere yönelik olarak bir eğitim semineri düzenledi.

 

Semineri sunmak için il dışından davet edilen uzman eğitmen Halil Ceylan, MERSİS uygulamasını slaytlar eşliğinde anlattı.

 

Yeni şirket kurulumu, bilgi güncelleme, şirket unvan değişikliği, terkin, hisse devri, adres değişikliği, genel kurul vb. sicil işlemlerinin yeni sistemde nasıl yapılacağını anlatan Ceylan, mali müşavir ve muhasebecilere MERSİS’in yanı sıra elektronik imza (E-imza) hakkında bilgi verdi.

 

Seminer sonunda soru cevap kısmında karşılıklı görüş alışverişi yapıldı.

 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Batman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A.Kadir Demir, “Üyelerimizle sürekli işbirliği içersindeyiz. Eğitimin amacı işlerin her iki tarafta da daha hızlı yürümesini sağlayabilmektir. Getirilen yeni sistemle, sicil işlemlerinde süreçlerin daha hızlı işlemesi ve bürokrasinin en aza indirilmesi sağlanacaktır.”dedi. (Yasir Oğuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir