• DOLAR 32.585
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2460.319
  • ...
Tahir Muratoğlu: Bana ait olmayan cümleler kullanıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tahir Muratoğlu, Üniversitenin Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünde görevli muhabirlerin kendisine ait olmayan bazı cümlelerin kendi tarafına aitmiş gibi gösterdiklerini söyledi.

 

Muratoğlu söz konusu röportajın Üniversitenin internet sitesinde yayımlandığını ancak bu röportajdaki bazı ifadelerin kendisine ait olmadığını dile getirdi.

 

Yrd. Doç. Dr. Muratoğlu, bu haberin aynı zamanda web sayfalarında da yayımladığını ifade ederek, “İlgili röportajda ülkemizde son on yıllık dönemde, yani AK Parti iktidarı döneminde insan hakları alanında önemli gelişmelerin yaşandığı ifade edilmiş ve bu konuda örneklere yer verilmiştir. Ancak tarafımca bu dönemde insan hakları ihlallerinin son bulduğuna ilişkin herhangi bir ifade kullanılmamıştır. İlgili röportajdan da anlaşılacağı üzere tüm toplumlarda insan hakları ihlalleri ile karşı karşıya kalınabilir. Önemli olan bu ihlallerin en aza indirilmesi ve miminize edilmesidir. Ülkemizde bu alanda çok önemli gelişmeler yaşanmış olsa da, insan hakları ihlallerinin tümüyle ortadan kalktığını söylemek mümkün değildir. Aksi yönde herhangi bir düşünce ve görüş de mevcut değildir.” Dedi.


Muratoğlu açıklamasının devamında, “Aynı yazıda ‘özellikle geçtiğimiz günlerde yayınlanan Demokratikleşme Paketi’nin insan hakları alanında var olan birçok eksiği tamamladığını’ ifade ettiğim iddia edilmiştir. Oysa ilgili yayına konu olan röportajda ‘Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Demokratikleşme Paketi’ konusunda herhangi bir değerlendirme yapılmamıştır. Dolayısıyla böyle bir paketin insan hakları alanında var olan birçok eksiği tamamladığı şeklinde bir ifadem olmamıştır.” İfadelerini kaydetti.

 

Muratoğlu’nun ropörtajı Dicle Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından basın ve yayın kuruluşlarına gönderilmişti. (M.Sait Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir