• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Engellilerden resim sergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman Üniversitesi ve Batman Valiliğin koordinasyonu ile SODES’in “Engelli Gençler Sanat Evi" projesi kapsamında yaklaşık 7 aylık bir çalışmanın sonucunda zihinsel, ortopedik, şizofreni, iştime engellilerin hazırladıkları fotoğraf sergisi ve tekvando gösterimi Batman Park’ta saat 14.00’te yapıldı.

 

Resim sergisinin açılışını, Batman Valisi Yılmaz Arslan ve Batman Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçam yaptı. Programa, ayrıca bazı kurum müdürleri ve engelliler de yoğun katılım gösterdi.

 

Resim sergisini tek tek gezen Vali Yılmaz Arslan, her engellinin kendi eliyle yaptığı resmi ile hatıra fotoğrafı çekti. Arslan, daha sonra işitme engellilerinin tekvando gösterimini seyretti.

 

Yaklaşık 7 ay içerisinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren görsel sanatsal eğitmeni Mahmut Yaşa, “Bu hizmeti daha çok engelli gençlere yönelik yapıyoruz. Burada ebru, resim, müzik ve spor gibi birçok sanat dallarında ders veriliyor. Yaklaşık 7 ay sonucunda sergilenen çalışmalarımızı halkın görmesini istedik. Buradaki amacımız, bu engellilerin kendi çalışmalarıyla kendilerini halka ifade etmesini sağlamaktır. Kendilerini rahat hissetmeleri ve bir ürün ortaya koymalarını göstermektir. Yaklaşık 30’a yakın eser bulunmaktadır. 20’y yakın engellimizin yapmış olduğu çalışmalardır. Hemen hemen tüm engellilere yönelik yapılan bir çalışmanın ürünüdür.” dedi.

 

Resmi sergisi 12 Şubat’a kadar açık kalacak. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir