• DOLAR 34.292
  • EURO 37.529
  • ALTIN 2921.975
  • ...
`Failler biran önce yakalanmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır Valiliği tarafından siyasi parti yetkilileriyle yapılan görüşmenin ardından açıklama yapan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, partilerine yapılan saldırıların faillerinin bulunmamasının saldırganları cesaretlendirdiğini söyledi.
 
Sürekli saldırılara maruz kaldıklarını ve bu saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanmamasının saldırıları arttırdığını dile getiren Tanrıkulu, faillerin bulunması ve gerekli işlemlerin yapılması gerektiğini söyledi.
 
Tanrıkulu, “YSK’nın seçimlerle ilgili aldığı kararlar fiiliyatta tam olarak uygulanmadığından bazı problemler yaşanıyor, bu problemlerin önüne geçmek için ortak bir mutabakatla en azından ilerde olabilecek tatsız ve olumsuz olayların önüne geçmek istedik. Mutabakata herkes uyarsa sorun çıkmaz.” dedi.
 
Partilerine yapılan saldırılarla ilgili Diyarbakır Valisi ile görüştüklerini söyleyen Tanrıkulu, “13 ay önce kurulan partimize 20’ye yakın molotflu, taşlı ve sopalı saldırı gerçekleştirildiğini, fakat hiç birinin failleri yakalanmadığını özellikle dile getirdik. Acaba bir güvenlik zaafı mı var ve yahut bu saldırıyı yapanlara sahip mi çıkılıyor, saldırganlar tespit edilmediği takdirde bu tür saldırılar artacaktır. Saldırılar ve saldırganlarla ilgili düşüncelerimizi dile getirdik. Bu tür saldırıların artması halkımızın zararına olacaktır, halkımızın maslahatını bütün parti, örgüt ve cemaatlerin maslahatının üstünde olmasını dile getirdik. Çünkü her siyasi parti halka hizmet etme iddiasında bulunuyor ve öyle faaliyet yapıyor.” dedi. (M. Sait Adiyaman/Yusuf Batı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir