• DOLAR 34.297
  • EURO 37.546
  • ALTIN 2913.853
  • ...
Mustazaflar Cemiyetinden mültecilere yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mustazaflar Cemiyeti Tarsus Şubesi, yardımlarına kardeşlik projesi adı altında, Sivil Toplum Kuruluşları ve Tarsus Müftülüğü aracılığıyla devam ediyor.
Kardeşlik Projesi hakkında bilgi veren yardım komisyonu Başkanı Ziya Bayık, amaçlarının proje kapsamında tüm kardeş sivil toplum kuruluşlarıyla beraber mağdur ve muhtaç ailelere daha fazla yardım götürmek olduğunu belirtti.
 
Bayık, “Tarsus’umuza yaklaşık 500 Suriyeli mülteci ailenin geldiğini ve bunların birçoğunun temel gıda maddeleri ve ev ihtiyaçlarından yoksun olduğu haberini Tarsus Müftülüğünden öğrendikten sonra daha önceden stokladığımız halı, kilim, battaniye, döşek ve bir hayırsever gönüllümüzün evinden de buzdolabını alarak Müftülük görevlisi Halil Mirink’e teslim ettik. Allah kendisinden razı olsun, yardımları teslim ettiğimiz gibi bekletmeden Suriyeli mülteci ailelere ulaştırdı.
Ve yine depomuzda stokladığımız yatak, battaniye ve yastıkları kardeşlik projesi çerçevesinde duyarlı öğretmenler aracılığıyla Suriyeli ailelere ulaştırdık.” dedi.
 
Bayık, son olarak şu ifadelere yer verdi: “Şimdiye kadar yapılan tüm yardımlarda emeği geçen Müftülük görevlilerine, duyarlı sivil toplum kuruluşlarına ve hayırsever öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Bundan sonra yapılacak yardımlarda desteklerini bekliyoruz.” dedi.
 
(R.Tekyıldız - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir