• DOLAR 34.262
  • EURO 37.495
  • ALTIN 2913.87
  • ...
HÜDA PAR silahlı saldırıyı kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK – Şırnak HÜDA PAR İl Teşkilatı, parti üyesi Mehmet Tatar’ın aracına yönelik yapılan saldırı ile alakalı yazılı bir basın açıklaması yaptı.
 
Basın açıklamasını HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Abdullah Kılınç okudu. Tatar’ın aracına yapılan silahlı saldırıya tepki gösteren Kılınç, saldırı anının Mobese kameralar tarafından kaydedildiğini söyledi. Kılınç, üyelerinin saldırıyla ilgili olarak Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığına giderek şikayetçi olduğunu söyledi.
 
Olay karanlıkta kalmasın
“Mazlum halkımıza zarar veren bu ve benzeri saldırıların hepsini şiddet ve nefretle kınıyor, olayı yapanları lanetliyoruz.” diyen Kılıç şöyle konuştu:
“Olayı gerçekleştirenlerin mobesa kamerasına takılması ise, faillerin ortaya çıkartılması yolunda bir kolaylıktır. Bu olayın bir an önce aydınlatılması elzemdir. Yetkililerin titizlikle olayın aydınlatılmasına yönelik çalışmalar yürütmesi gerekiyor. Olay aydıntılıncaya kadar olayın takipçisi olacağız. Bu olayında diğer faili meçhul olaylar gibi karanlıkta kalmasının şiddeten nemalananların işini kolaylaştıracak, onların biraz daha saldırganlaşmasına sebep olacaktır. Olay derhal çözülmelidir.”
 
Müslüman Kürt halkının öze dönüş hareketi engelleniyor
İslamı referans alan ve özellikle Müslüman Kürt Halkının kadim geleneğine ve inancına hitap eden HÜDA PAR’ın, kurulduğu günden beri bölge genelinde saldırılara maruz kaldığını ifade eden Kılınç, “Saldırganların niyetinin alim ve Seydaları ile İslam Dinine hizmet etmiş Müslüman Kürt halkını öze dönüş hareketini engellemeye çalışmak ve bölgedeki İslami uyanışın önüne geçmek olduğu ortaya çıkmıştır.”
 
Kimse çatışmalardan bir fayda görmez
 Kılınç, “Halkımızın şunu bilmesini isteriz ki; silahı ve şiddeti çözüm yolu olarak görmeyen ve Müslüman Kürt Halkının salahiyetini arzulayan ve her ortamda dile getiren HÜDA PAR’a yapılan saldıranların tek amacı, Kürtler arasında bir iç çatışma çıkartma ve bölgeyi kaosa sürüklemektir. Hiç kimse çatışmalardan bir fayda görmemiştir. Zarar gören her zaman Müslüman Kürt Halkı olmuştur.
 
Sükûnete Davet Ediyoruz
Hür Dava Partisi ve üyelerine yapılan her saldırı biraz daha üye ve gönüllülerimizin çalışma azmini yükseltmiştir. Şırnak il Teşkilatı olarak üye ve gönüllülerimizi özellikle Gençlik Kollarını sükûnete davet ediyoruz. Halkımızın huzurlu bir ortamda hayatını sürdürebilmesi için her türlü saldırılara göğüs gerip sabretmişiz ve sabretmeye devam edeceğiz.
Bir kez daha yapılan saldırıları kınıyor ve lanetliyoruz.” İfadelerini kullandı. (Mustafa Erkan-İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir