• DOLAR 34.005
  • EURO 37.867
  • ALTIN 2822.211
  • ...
Nedendir Bu Devlet Zulmü?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeşitli ülkelerde çeşitli dinlere mahsus çeşitli fırkalar, mezhepler, gruplar mevcuttur. Bu dini topluluklardan, devlet veya devletlerin terör örgütü olarak kabul edip hapisten işkenceye, idamdan katliama, maddi manevi, bedeni ruhi her türlü zulmü reva görüp uyguladığı bazı topluluklar olduğu ortadadır.
 

Şimdi mesele şu ki; Zulüm görenlerin tümünün islami topluluklar olmasının sebebi bir yana, neden bu islami topluluklardan kimisine dokunulmamakta, kendilerine hiçbir baskı yapılmamakta ve kimisi ise aksine devlet veya devletler tarafından birçok zulme uğramakta ve uğratılmaktadır? Bu soru kimilerini bu mevzuda düşündürmektedir.
 

Bu sorunun cevabını bulmak için sadece Türkiye’ye bakmak yeterlidir. Türkiye’de şucular bucular diye kimi konularda aynı kimi konularda zıt, kimi konularda benzer kimi konularda farklı düşüncelere sahip onlarca islami grup bulunmaktadır ve bu gruplardan devletin terör örgütü listesine giren tek bir grup vardır. Bu grubun ismini zikretmeye gerek yok, çünkü aşikardır. Devletin bu gruba karşı böyle bir tavır takınması, sadece bu gruba saldırması, bu grubun devlet için tehlike oluşturan, diğer gruplardan farklı en azından bir önemli yönünün olduğunu ortaya koymaktadır. En önemli yönü şu ki; Bu grup her şeyden önce sisteme karşıdır. Bu grubun asıl ve en büyük hedefinin tüm dünyaya Allah(c.c.)’ın dini islamı hakim kılmak oluşu bir yana, halkının % 90’ından fazlasının müslüman olduğu bu ülkenin laiklik (dinsizlik) ilkesiyle yönetilmesine karşı olup şeriatle yönetilmesi gerektiğini savunmaktadır. Bu düşünce tarzına göre hareket etmeleri devleti korkutmaktadır. Çünkü devleti hedef alma durumu vardır. Yönetimde, yasamada, yargıda kökten değişiklik hedef alınmaktadır. Ve de bu islami grup düşünce tarzıyla; islami kişilikten uzak, mazlumun hakkını yiyerek haram yollardan elde ettikleriyle haram bataklığı içinde zevk-ü sefaya alışık devlet büyüklerinden iş adamlarına kadar, cepleri kabarık insanların rahatlarının bozulmasına sebep olmaktadır.
 

Hal böyle iken devletlere hiçbir zararı olmayan, aksine insanların sessiz sakin yaşayıp devletlere karşı sorun teşkil etme durumlarından (suç olduğu yasalarla belirlenmiş her türlü fiilden ) uzak tutulmalarına büyük bir miktarda sebep olan, dinini pasif bir hayatla yaşayan insanlardan teşkil olunan gruplar devletler tarafından önemsenmeyip, yukarıda bahsedilen farklı düşünce tarzıyla hareket eden, Allah(c.c.)’ın dinini Allah(c.c.)’ın istediği gibi yaşamaya ve yaşatmaya çalışan grupların devletler tarafından terör listesine alınması kaçınılmaz bir durumdur.
 

Bahsini yaptığımız islami grup yıllarca her türlü zulüm ve işkenceye göğüs germiş, bu yolda nice şehitler vermiş ve tüm sıkıntılara rağmen imanlarının verdiği güçle cesaretle Allah(c.c.) yolunda her koşulda dimdik bir şekilde yürüyerek geleceğin gençlerine birer örnek olmuşlardır. Allah (c.c.) bu yolda yürüyenlerin ayaklarını bu yolda sabit kılsın. Allah (c.c.) sabredenlerle beraberdir.
 

Asım Yalın / Kayseri - Yaş: 22
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir