• DOLAR 34.284
  • EURO 37.509
  • ALTIN 2917.245
  • ...
Vatandaş Dedaş`tan bir af daha istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Çınar’a (Xana Axpar) bağlı Başaklı (Hücceti) köyü sakinleri geçmiş döneme ait elektrik faturasına ait borçların, yüksek faiz oranlarının kendilerini mağdur ettiklerini belirterek, Dedaş’tan bir af daha çıkarılması talebinde bulundular.
 
Elektrik borçlarına gelen yüksek faiz oranlarından yakınan köylüler, imkânlarının bu borcu vermeye müsait olmadığını belirterek yetkililerden çözüm yolu bulması çağrısında bulundular.
 
Hücceti köyü sakinlerinden Vahit Koşbaş, ödenmeyen elektrik faturalarının yüksek faiz oranlarının kendilerini mağdur ettiğini ifade ederek, “500 TL’lik faturanın faizi, avukat masrafı ile beraber 5 bin TL’yi buluyor.  Bu fahiş miktarı vermek için imkânımız yok.” Dedi.
 
Reşit Fidan ise, elektrik borçlarından dolayı ellerindeki mallara haciz geldiğini ifade ederek, elektrik borçlarını gelen faiz oranın çok yüksek olmasından dolayı borçlarını ödeyemediklerini, bunun da yeterli olmadığını dile getirdi.  Reşit Fidan bölgedeki ekonomik şartları hatırlatarak,  yetkililerin bu durumu göz ardı etmemelerini talep etti.
 
Bir başka köylü Abdülaziz Çevik’de bu sıkıntıdan dolayı vatandaş ile Dedaş ekiplerinin karşı karşıya geldiğini, bu durumun herkesi huzursuz ettiğine dikkat çekerek, yetkililerden bir ay daha bir kampanya başlatarak anaparayı ödemek kaydı ile elektrik faturalarına gelen faizin af edilmesini talep etti. Bölge genelinde böyle bir sıkıntının olduğunu belirten Abdülaziz Çevik, bu sıkıntılı sürecin geride kalması için yetkililerden fedakârlık beklediklerini kaydetti.
 
Sait Yıldırım adlı köylü ise okuma görevlilerinin yaşlı annesinin elektrik saatini yanlış okuduğunu, kendilerini mağdur ettiklerini bundan dolayı yüksek elektrik faturasının geldiğinin altını çizdi.  Yıldırım, annesinin yaşlı olmasından dolayı mağduriyetini giderilmediğini sözlerine ekleyerek, görevlilerin daha dikkatli ve sorunlarına çözüm bulmasını istedi. 
 
(Vedat Aydın-İLKHA)
 

 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir