• DOLAR 32.582
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.373
  • ...
`Somali Ümmetin Bir Yarası`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Açlık ve kuraklığın hüküm sürdüğü Somali için yardım kampanyası başlatan Umut Der Genel Başkanı İsa Aydın, ajansımıza kampanya ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Somali Ümmetin Bir Yarası
Somali`nin, emperyalistlerin bir ümmet toprağını ne hale getirdiklerinin bir göstergesi olduğunu dile getiren Başkan İsa Aydın, "Aslında Somali`de kuraklık ikinci planda. Çünkü stratejik bir ülke ve konumu farklı. Bilerek yıllardır bir savaş halinde. Haliyle bu durum ülkeyi batırma noktasına getirdi." dedi.


Somali`nin ümmetin bir yarası olduğunu ifade eden Aydın "Hem ümmet olarak hem de bir Müslüman olarak bizim bir takım sorumluluklarımız var. Ümmetin her ferdine karşı bu duyarlılıkla hareket ettiğimiz için Somali`de yaşananlara seyirci kalamazdık." şeklinde konuştu.

 

Yardım çalışmaları için resmi bazda prosedürün farklı işlediğini ancak Umut Der olarak mevcut yardım çalışmalarının yanında Somali içinde aracı olmaya çalıştıklarını ve hesapların karışmaması içinde "Umut Der hesaplarına `Somali`ye Yardım İçin` ibaresi yazılmak kaydıyla gerek Ziraat Bankasındaki gerek Finans Katılım Bankasındaki hesaplarımıza para yardımında bulunabilirler." dedi.


Aynı şekilde Batman merkez veya çevre ilçelerde oturanlar hayırseverlerin de Umut Der merkezine gelmeleri halinde "Alındı belgesi" karşılığında yardımda bulunabilecekleri kaydetti.

 

Bu Coğrafyanın Yetim ve Miskinlerini Dert Ediniyoruz
Aydın, Somali için böyle bir yardım kampanyasına ihtiyaç duymalarının bir sorumluluktan kaynaklandığını ve her Müslümanın ümmetin bir ferdi olarak yapması gereken bir sorumluluk olduğunu söyledi. Umut Der olarak kendimizce bu coğrafyanın yetim miskinlerini dert edindiğimiz iddiasında olan bir kuruluş olduklarını belirterek, "Batman`da ciddi işler yapıyoruz, ciddi çalışmalar yapıyoruz, halkımızla iç içeyiz. Haliylen halkımızla iç içe olan ve bunun ızdırabını yaşayan bir camianın, ümmetin herhangi bir parçasına duyarsız kalması mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

 

Vatandaş Bu Kampanyayı Sevinçle Karşıladı
Aydın, Somali için başlattıkları yardım kampanyasına vatandaşın ve duyan her insanın bundan memnun kaldığını belirtti. Umut Der olarak direk kampanya açamadıklarından dolayı geçmiş dönemlerdeki resmi prosedür gereği açılan kampanyalar gibi insanlara ulaşma gibi imkanlarının olmadığını dile getiren Aydın, "Ya internet vasıtasıyla veya yerel basın vasıtasıyla bunu anlatmaya ulaşmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

 

Vatandaşın yaklaşımının olumlu ve güzel olduğunu belirten Aydın, "Buraya gelmeyen insanlar bizlere 0488 212 10 21 ve 0506 746 87 97 nolu telefonlarımızdan ulaşabilirler. Vatandaşlar bizleri aradıklarında biz alındı belgesi ile beraber gidip o kardeşlerimiz o insanların infakını alıyoruz." dedi.


Hemen hemen her kuruluşun Batman`da böyle bir çalışmanın içerisinde olduğunu, gerek platform bazında gerek kuruluş bazında çalışmalar yapıldığını dile getiren Aydın, "Haliylen İslami duyarlılığı olan her insan bu konuda duyarlıdır. Çünkü kendisinde bir parçasının ne hale getirildiğinin şuurundadır yani." İfadelerine yer verdi.

M.Sıddık Demir, Veysi Rüzgar-İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir