• DOLAR 32.583
  • EURO 35.063
  • ALTIN 2459.274
  • ...
Mesut Yılmaz`ın İfadesi Alınabilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1994 yılında faili meçhul cinayete kurban giden Avukat Yusuf Ekinci`nin ailesinin başvurusuyla yeniden açılan soruşturma derinleşiyor. Özel yetkili Savcı Hakan Yüksel dün Ayhan Çarkın`ı ikinci kez dinledi. Çarkın bu kez sorguda dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz`ın da ismini verdi. 1994 yılında öldürülen ANAP milletvekili Alparslan Pehlivanlı`nın katil zanlılarından Hacı Vural`ın ağabeyi ANAP Keskin İlçe Başkanı olan Metin Vural`ın da özel harekatçılar tarafından öldürüldüğünü itiraf eden Çarkın, infaz emrini Abdullah Çatlı`nın verdiği, Çatlı`ya talimatın ise Mesut Yılmaz tarafından verildiğini ileri sürdü.

CİNAYET SUSURLUK RAPORUNA DA GİRMİŞTİ

Savcı`nın bu ifade doğrultusunda Mesut Yılmaz`ın ifadesini alabileceği belirtiliyor. Bu cinayet Susurluk Raporuna da girmişti. Raporuna göre, Pehlivanlı ile Vural arasında 1991 seçimlerinden önce anlaşmazlık çıkmış, Vural, partiden ihraç edilmesinden Pehlivanlı`yı sorumlu tutmuştu. 1994 seçimlerinde Keskin`de belediye başkanlığını Pehlivanlı`nın desteklediği aday kazanmıştı.

YORULMAZ`IN ANNESİ DE İŞARET ETMİŞTİ

Pehlivanlı, 14 Nisan 1994`te önünü kesen başka bir araçtan açılan ateş sonucu öldürülmüştü. Bu cinayetten 9 ay sonra da Vural, kendilerini polis olarak tanıtan kişilerce öldürülmüştü. Vural`ın öldürülmesiyle ilgili Susurluk sanıklarından Oğuz Yorulmaz`ın annesi de, katıldığı bir televizyon programında çarpıcı açıklamalar yapmıştı. Anne Yorulmaz, oğlunun Vural`ın öldürülmesi olayında Abdullah Çatlı tarafından kullanıldığını açıklamıştı. Öte yandan Savcı, Ayhan Çarkın`ın verdiği isimlerin ifadesini alırken bir taraftan da cinayete kurban gidenlerin ailelerini dinliyor. Bu kapsamda EskiSağlık BakanlığıTeftiş Kurulu Başkanı Namık Erdoğan`ın kızı Beğüm Erdoğan bugün savcıya bilgi verecek. Diğer kurbanların ailelerinin de önümüzdeki günlerde ifadeye çağrılacağı öğrenildi.

YENİ ŞAFAK

Bu haberler de ilginizi çekebilir