• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
6 köy susuz ilgilenen yok halk isyanda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Gercüş ilçesinde DEDAŞ ekipleri, Gercüş'ün Tepecik, Doruk, Gökçe, Taşçı, Yenice ve Bağözü köylerinin ortak kullandığı ana su deposunun elektriğini biriken 497 bin 536 liralık borcun ödenmemesi nedeniyle kesti. Kesinti nedeniyle 6 köy susuz kaldı.

 

Biriken elektrik borcunu ödeyemeyen vatandaşlar, içme suyu ihtiyaçlarını köy meydanındaki kuyular ve tankerlerle karşılıyor.

 

Taşçı köy muhtarı Ekrem Aslan, "Yaklaşık 15 gündür bizimle beraber 6 köy susuz. Biz bütün yetkililere haber verdik. Kaymakamın haberi var valinin haberi var, genel sekreterin, milletvekillerin haberi var. Kimse uğraşmıyor. Bizim elimizde protokol var 500 bin TL borcumuz gelmiş. Biz bu protokolü yaparken kaymakamın da valinin de haberi var imzaları var altında. Hisar, Tepecik, Bağözü ve Sapanlı bizden ayrıldı. Borçlar da bizim 4-5 köyün üstüne kaldı. 15 gündür uğraşıyoruz gitmediğimiz, çalmadığımız kapı kalmadı. Hiç kimse ne aradı ne sordu. Bu milletin hali perişan, suyu tankerlerle çekiyoruz, kuyularımızda da su kalmadı, diğer köyler de aynı bizim gibi sorunlar yaşıyorlar. Gitmediğimiz yer kalmadı ne yapacağımızı da bilmiyoruz. Batman'da söylemediğimiz hiçbir yetkili kalmadı. Sorunumuz bir türlü çözülemedi.” dedi.

 

Aslan, "Daha önce bu su abone olarak bizimde içinde olduğumuz dört köye aitti. Vali, kaymakamın talimatı ile Kayapınar jandarma karakolu eklendi. Daha sonra başka köyler eklendi. Ama şimdi hepsi ayrıldı, elektrik borcu üstümüze kaldı. Kimse de bu borcu ödemeye yanaşmıyor. Valisinden, milletvekilinden, kaymakamına kadar yetkililer olayı çözmek için uğraşmıyor. Hepsi de sorunu bir birinin üstüne atıyor. 2006'da protokol yapıldı, suyumuzu bizden zorla aldılar, Vali Haluk İnge, kaymakam Orhan Balcı ve komisyon Başkanının imzaları var bunların altında. Kayapınar Jandarma Karakolu 10 yıldır kullanıyor, daha önce bize bağlı olan köyler şuan bizden ayrıldılar ve elektrik borcu da üstümüze kaldı. Biz bunu mahkemeye de vereceğiz, şu an 150 haneli köy halkı perişan ne yapacağımızı da bilmiyoruz, yetkililerden bir an önce bu sorunu gidermelerini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Köy sakinlerinden İsa Erin ise, "Kuyularımızda da su kalmadı hayvanlarımız susuz biz yıkanamıyoruz. Çocuklarımız susuzluktan hastalanacaklar. Kuyu sularından yemek yapıyoruz ve bundan dolayı çocuklar hastalanıyor. Kuyu sularında hayvan pisliği var. Sağlıklı olmadığını bildiğimiz halde su ihtiyacımızı bu kuyulardan tedarik ediyoruz. Yetkililerin bir an önce bu duruma el atmasını istiyoruz " diye konuştu.    (M. Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir