• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
BURSA- Genç MÜSİAD Bursa Şubesi yeni yönetim kurulu toplantısında konuşan MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Hasan Çepni,  “Emir, âlim, tacir üzerine düşeni yapacak.”ifadelerini kullandı.
 
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, MÜSİAD Bursa Şubesine bağlı Genç MÜSİAD Bursa Şubesi’nde yeni yönetim 03 Ocak Pazartesi günü gerçekleştirilen 11’inci Genel İstişare Toplantısı’nda belli oldu. MÜSİAD Bursa Şube merkezinde tek listeyle girilen seçimde, bir önceki yönetimde başkan yardımcısı olarak görev yapan Fatih Aslan, yeni yönetimin başkanı olarak belirlendi. Kuran tilavetiyle başlayan toplantıda MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Hasan Çepni’nin yanısıra Genç MÜSİAD eski başkanı İzzet Şenocak ve Genç MÜSİAD yeni başkanı Fatih Aslan birer konuşma gerçekleştirdi.
 
MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Hasan Çepni toplantıda genel kurulun bayram havasında geçmesi temennisini dile getirerek başladığı konuşmasında, “MÜSİAD olarak 23 yılda çok önemli işlere imza attık. Taraflı tarafsız herkesin gıpta ile izlediği Türkiye’nin yüz akı olan bir MÜSİAD var.” ifadelerini kullandı.
 
“Türkiye kritik süreçlerden geçiyor”
Türkiye’nin kritik süreçlerden geçtiğini ve her zaman zor süreçlerin yaşandığı bir ülke olduğunu vurgulayan Başkan Hasan Çepni, “Türkiye’nin uzun yıllar sonra önemli bir istikrar ile kazanımlar ve sıçrama dönemi yakaladığının hepimiz şahidiyiz. İhracatta 30 milyar dolar seviyesinden 160 milyar dolar seviyesine ulaştı. On yıl sonrası içinde önüne koyduğu 500 milyar dolarlık hedefine emin adımlarla ilerliyor” dedi.
 
Konuşmasını Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım’ sözünü alıntılayarak sürdüren Çepni, “Sevgili Peygamber Efendimiz, ‘iki günü eşit olan ziyandadır’ diyor. Dünya gündemine malzeme olan değil dünya gündemini belirleyen küresel oyuncular olacağız” dedi.
 
“Âlim Âlimliğini Bilecek”
MÜSİAD’ın üç ilkesinden bahseden Başkan Hasan Çepni, sözlerine “MÜSİAD; Âlim, Tacir ve Emir der. Bu üç olguya çok dikkat eder MÜSİAD. Bir ülkenin büyümesi gelişmesi bu üç olguya bağlı. Emir, emirliğini bilecek ve ülkeyi iyi yönetecek. Tacir, iyi tacir olup kendinden beklenenleri yerine getirecek ve dünya arenasında doğru ve dürüst tacir nedir gösterecek. Âlimlerimiz de hakikaten âlim olacak. Bunlar bir arada olduğunda önümüzde hiçbir engel kalmaz”  ifadelerini ekledi.
 
Türkiye’nin yaşadığı sıkıntılı dönemi birlik ve beraberlik içinde atlatacağını ve bunda MÜSİAD’ın katkısının büyük olacağının altını çizen Çepni, “MÜSİAD bugün Türkiye’nin ihtiyacı olan sahadaki tek kurumdur. İçinde barındırdığı üyelerinin gönül zenginliği, ona çok büyük güç katmaktadır. Gönül dünyaları farklı olan insanların ortak paydada buluşma reflekslerinin gelişmesini MÜSİAD gerçekleştirmektedir” dedi.
(Zeki Aras-İLKHA)