• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
TIR baskınında albay görevden alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 
Adana’da MİT’e ait olduğu açıklanan TIR’ları durdurup, arama yapılmasına yönelik talimatı iddia edilen İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay görevinden alındı. Çokay, Jandarma Okulları Komutanlığı’nda görevlendirildiği öğrenildi.
 
Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) 10. maddesi kapsamında yetkilendirilen Cumhuriyet Savcısı Aziz Takçı’nın talimatı ile 19 Ocak’ta Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Ceyhan gişelerinde MİT’in kontrolünde olduğu belirtilen TIR’larda arama yapılmasına yönelik talimat verdiği öne sürülen Çokay’ın görevine son verildi.

2013 yılı Ağustos ayında Adana’da göreve başlayan Kurmay Albay Çokay, Jandarma Okulları Komutanlığı’nda görevlendirildiği kaydedildi. Çokay ile birlikte bir yüzbaşı ile bazı rütbelilerin de görevden alındığı iddia edildi. Bu arada Çokay’ın yerine de Şanlıurfa İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Ünsal Bulut atandığı kaydedildi.

‘CASUSLUK’ SORUŞTURMASI
TIR’ların durdurulması ile ilgili olarak kamuoyuna yansıyan iddiaların araştırılması noktasında İçişleri Bakanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı’nın müfettiş görevlendirilmişti. Bu kapsamda 5 kişiden oluşan askeri müfettiş grubu ile birlikte mülkiye başmüfettişlerinin de Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu`nun da aralarında bulunduğu rütbelileri dinlemişti. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ise 31 Ocak Cuma günü yaptığı yazılı açıklama ile TIR`ları ihbar edenler ile ilgili ‘casusluk soruşturması’ başlattı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir