• DOLAR 34.292
  • EURO 37.522
  • ALTIN 2927.227
  • ...
Gaziantep Hüda-Par, Lice  saldırılarını kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP- Gaziantep Hüda-Par İl Başkanlığı, Lice’de seçim çalışmaları kapsamında esnafları ziyaret eden Hüda Par üyelerine, PKK/BDP tarafından yapılan saldırıları kınamak amacıyla Balıklı Parkı’nda kitlesel basın açıklaması yapıldı.
 
Kitlesel Basın açıklaması, Mustafa Karakurt hocanın okuduğu Kur’an-ı Kerim  tilavetinin ardından, Hüda Par Gaziantep İl Başkanı Mustafa Özaslan tarafından okundu.
 
BDP/PKK çeteleri, halkın bağrından çıkmış olan Hüda Par’ı siyaset sahnesinden silmek ve bölgede tek güç olmak arzusu içerisinde olduğunu belirten  Özaslan, “Yıllarca halka zorla kepenk kapattırıp dükkânlarının camlarını kırarak, halka baskı uygulayan bu şerli yapının Hüda Par’ın çıkışıyla sonlarının geldiğini anlamaları neticesinde, kendisinden başka hiçbir gücü kabul etmeyen bu çeteler, yıllarca bölge halkına zulmetmiş ve etmeye de devam ediyor Güneydoğu halkı bu zulümlerin ve oyunların farkına varmış, Hüda Par’ın çıkışıyla, halkın ona  teveccühleri de artmıştır. Bunu gören BDP/PKK çeteleri içlerine sindiremeyip parti binalarımıza onlarca saldırı düzenleyip parti üyelerimizi darp edip, evlerini kurşunlarla tarayıp, araçlarını ateşe vermişlerdir. Oysa yapılan bütün bu saldırıların nedenini bölge halkı ve tüm kamuoyu da biliyor ki, Hür Dava Partisinin İslam’ı referans alması ve İslami değerlere sahip çıkmasıdır. Bu İslami değerleri hazmedemeyen bu çeteler bölge halkı tarafından da nefretle kınanmaktadır.” ifadelerini kullandı.
 
“Yoksa Hüda Par barış süreci denilen bu sürece kurban mı ediliyor”
Lice’deki kolluk güçlerinin Hür Dava Partimize yapılan bu saldırılara sessiz kalarak, saldırıları yapanları ortaya çıkarmadıklarını öne süren Özaslan, “Burada akla gelen şudur ki; Bölgede acaba BDP/PKK ile hareket eden derin bir yapı mı var? Yoksa Hüda Par, barış süreci denilen bu sürece kurban mı ediliyor? Sorularını akla getirmektedir.” dedi.
 
Özaslan açıklamasının devamında, “Halkımızın düşünce veya temsiliyet noktasında kendisine yakın gördüğü siyasi partiye oy vermesini, kimsenin engelleme hakkı yoktur. Bu topraklarda saldıran, yakıp yıkan, kendisinden başkasına hayat hakkı tanımayanlar değil, sağduyuyla hareket eden, fikir ve hizmet üretenler kazanacaktır. Eğer siz yakıp yıkma ile, vurup kırma ile bir yere varacağınızı veya halkı korkutacağınızı sanıyorsanız, çok yanılıyorsunuz. Eğer Hür Dava sizin yaptığınız yüzlerce bombalı, molotoflu, taşlı saldırılara ve arabaları yakmanıza karşılık vermedi ise, bu bölge halkına olan sevgi ve saygısındandır. Acı üstüne acı yaşamış olan bu halkın, tekrardan yeni acılar yaşamaması içindir”
 
Bölge halkı Müslüman’dır, inancına sahip çıkmaktadır
Hüda Par’ın  İslami değerleri referans alan, sevgiyi, kardeşliği ve insana değeri ön planda tutan bir parti olduğunu  dile getiren Özaslan konuşmasına, “Bundan rahatsız olan Marksist yapılar halkı yozlaştırmak, kendi Marksist düşüncelerini halka empoze etmek ve halkı İslam inancından uzaklaştırmak için ellerinden gelen her yolu denemektedirler. Bölge halkı Müslüman’dır ve inancına sahip çıkacaktır. Bu bakımdan Hüda Par, halkımızın umududur. Birilerinin bu umudu ve huzuru bozmasına, bölgenin çatışmalarla anılmasına çalışan ve her türlü bozgunculuktan çekinmeyenlere karşı Hüda Par, inadına barış diyecek, inadına huzur diyecek ve halkımızı, hak ettiği hizmetlere kavuşturacaktır.”  sözleriyle son verdi.
 
Basın açıklaması sırasında, sık sık tekbirler getirilip sloganların  atıldığı görüldü.
 
Basın açıklaması Mustafa Karakurt Hocanın yaptığı dua ile son bulurken, toplanan kalabalık gurup, sessiz bir şekilde dağıldı. (Ökkeş KORKMAZ-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                              
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir