• DOLAR 34.283
  • EURO 37.486
  • ALTIN 2905.34
  • ...
Gevaş  Hüda Par`a yapılan saldırılar telin edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Dün akşam saatlerinde Hüda Par Gevaş İlçe Teşkilat binasına yapılan saldırı Hüda Par Gevaş ilçe binası önünde yapılan basın açıklamasıyla telin edildi.
 
Basın açıklaması öncesinde konuşan Hür Dava Partisi Van İl Başkanı Av Rasim Sayğın, toplum içerisinde huzur barış ve selametin hâkim olması için yoğun çaba gösterdiklerini belirterek, “Bu çalışmalarımızdan rahatsız olan kesimler vardır. Bu kesimler her defasında bizlere saldırı yapmaktan geri durmadılar. Bakınız, Muradiye ilçe teşkilatımıza saldırı yapıldı. Çaldıran ilçe teşkilatımıza saldırı yapıldı ve dün akşam ise Gevaş ilçe teşkilatımıza saldırı yapıldı. özellikle bu taşlı ve molotoflu saldırıları organize edenlere ve bunlara sessiz kalanlara seslenmek istiyoruz. Bu yapmış olduğunuz saldırıların halka hiçbir faydası yoktur. Burası Gevaş ilçesi Gevaş ilçesi huzur ve selametle bilinen bir ilçedir. Bu huzur ve selameti arttırmak üzere bizler de burada bulunduk buna adayız inşallah. Fakat bu halkın huzurunu ve refahını istemeyenler ancak bu tür saldırılara gidebilirler. Burada ya faildirler ya da aracıdırlar kendilerini araç olarak kullandırmaktadırlar.  Bize yapılan her saldırıda çıktık, seslendik ve dedik ki aman ha sağduyulu olun, aman ha bu oyunlara gelmeyin, bunlar ya bir oyundur ya da bu halkı birbirine kırdırmak isteyen kötü niyetli insanların oyunudur. Bu molotoflamalar bu taşlamalar ve Bu halkı birbirine düşürme çabaları bu halka ihanetten başka bir şey değildir. Gelin bu halka ihanet etmeyin bakınız burada sadece Hüda Par’a yapılan bir saldırı söz konusu değildir. Bu saldırılarla amaçlanan İslam’dır İslam’ı temsil eden bu topluda uygulanmasını isteyen herkesedir. Bakınız dün akşam Ak Parti’ye de saldırı yapılıp yakılmış. Daha önce de İslami kuruluşlara saldırılar yapıldı.” şeklinde konuştu.
 
“Kendi bindiğiniz dalı kesmeyin”
Bu güne kadar yapılan 200’ün üzerindeki saldırının mağdurlarının İslami kesimler olduğunu ifade eden Sayğın, “Bizler burada tekrar kendilerine sesleniyoruz barış diyorsanız, demokrasi diyorsanız, bizim Genel Başkanımızın deyişiyle; ‘Demokrasi içerinde demokratik taş yoktur demokratik molotof yoktur. Demokratik saldırı yoktur. Eğer kendinize göre bir demokrasi anlayışınız varsa, bu halk bunu da kabul etmeyecektir bunu böyle bilin. Bu saldırıları yapan gençlere de şu mesajı vermek istiyoruz; diyoruz ki gelin bu kötü niyetli insanlara kendinizi alet etmeyin. Hüda Par sizin geleceğinizdir. Yarın pişman olacağınız saldırılarda bulunmayın. Çünkü Hüda Par hem bu dünyanızı hem de ahretinizi selamette tutmak için vardır ve buna adaydır. Kendi bindiğiniz dalı kesmeyin. Bu davranışlarınızdan vazgeçin ve kendiniz kullandırtmayın. Buradan ayrıca hükümete ve kolluk kuvvetlerine de sesleniyoruz; Bu tür saldırılarda bulunanları bulunuz ve hakim önüne çıkarınız bunları yargıya teslim ediniz. Bunların cezasız kalmaması gerekmektedir. Zira faillerin bulunmaması bunları daha da çok cesaretlendirmektedir. Ben bu gün tekrar İlçe Başkanlığımıza yapılan bu saldırıyı lanetliyoruz. Ayrıca burada Ak Parti ilçe teşkilatına yapılan saldırıyı kınıyor kendilerine geçmiş olsun diyoruz” diye konuştu.  
 
Daha sonra yapılan basın açıklamasını okuyan Hür Dava Partisi Gevaş İlçe Başkanı Veysel Çiftçi, dün akşam saatlerinde, Hür Dava Partisi Gevaş ilçe Başkanlığına Molotoflu saldırı yapıldığını ifade ederek, “Çevre esnafının tepkisine neden olan saldırıda Gevaş ilçe binamızda maddi hasar meydana gelirken hamd olsun can kaybı yaşanmamıştır. Hatırlanacağı üzere kısa bir süre önce Çaldıran ve Muradiye ilçe teşkilatımıza da molotoflu ve taşlı saldırı yapılarak maddi hasar meydana gelmişti, Daha geçen hafta içinde, Diyarbakır Lice’de esnaf ziyareti yapan  Hüda Par heyetine yapılan saldırı ve bu son saldırıyla beraber şu sonuç ortaya çıkmaktadır. Birileri kendilerini bu bölgenin tek hakim gücü ve jandarması gibi görmektedir, bunlar bir dönemin tek parti zihniyeti gibi davranarak bölgede kendileri dışında bir irade kabul etmemektedirler. Kuruluşunun üzerinden henüz bir yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen halkın yoğun teveccühüne mazhar olan partimize yönelik çekememezlik ve saldırılarının altında yatan sebep de budur” şeklinde konuştu.
 
“Kürtlerin böyle bir demokrasiye ihtiyacı yoktur”
Hüda Par olarak, partimizin her kademesinde halkın faydasına olacak adımlar atmayı ve bu oyunlara gelmemeyi şiar edindiklerini dile getiren Çiftçi, “Yapılan bu saldırılar çalışma azmimizi kırmayacak, bilakis bu halkın faydasına olan çalışmalarımız katlanarak devam edecektir. Yıllardır bu zumlun sistem tarafından kendilerine yapıldığını iddia edenler, şimdi aynı zulmü Kürtlere yapmakta bir beis görmemektedirler. Bu saldırıları da demokratik bir tepki olarak dile getirmektedirler. Unutmayınız ki arkasına sığındığınız demokrasi kavramı, içerisinde demokratik Molotof, demokratik taş ve demokratik saldırı unsurlarını barındırıyorsa Kürtlerin bu demokrasiye ihtiyacı yoktur.” diye konuştu.
 
“Bu saldırıları yapanların amacı halkı yeniden birbirine düşürmektir”
Çiftçi basın açıklamasının devamında, “Yapılan bu menfur saldırılar halkımızın gerçekleri daha net görmesine neden olmuş ve halka verecekleri hiçbir şeyleri olmayanların, sadece kandan ve kargaşadan beslendikleri gerçeğini bir kez daha ispatlamıştır. Siz değerli halkımızın bunu bilmesini isteriz ki, bu saldırıları yapanların amacı halkı yeniden birbirine düşürmek ve bir kaos ortamı oluşturmaktır. Bunu istemek ihanettir ve onlar şu anda açıkça bir ihanet içerisindeler. Bu seçim sürecinde söyleyecek sözü olana meydan açık, gidin kendinizi ve ne istediğinizi bu halka anlatın. Biz de kendimizi anlatıyoruz ve anlatmaya da devam edeceğiz. Şüphesiz ki bu konuda halkın iradesi esastır. Hiç bir şekilde baskı altına alınamaz, buna da  müsaade etmeyiz.” ifadelerini kullandı.
 
BDP yetkililerinin bugüne kadar parti binalarına ve çalışanlarına yönelik onlarca saldırıyı kınamadığı gibi, bu türden vahşi saldırılara açıklamalarıyla çanak tutuğunu  belirten Çiftçi,   “Bakınız daha geçen gün MHP Esenyurt ilçe başkanlığına yapılan saldırıya genel başkan düzeyinde tepki gösterilmişti. Buradan soruyorum. Mesele Kürt ve Kürdistan olunca neden sessiz kalıyorsunuz. Bizler Hüda Par olarak kurulduğumuz günden bu yana huzur ortamının bozulmaması için elimizden gelen çabayı sarf ettik, ediyoruz. Fakat saldırgan ruhlu çeteler huzuru bozmak için yoğun çaba sarf ediyorlar. Kim rahatsız olursa olsun, ne kadar saldırı yapılırsa yapılsın, Hür Dava Partisi barışçıl bir şekilde seçim çalışmalarına korkmadan ve yılmadan devam edecektir. Buradan bir kez daha Gevaş ilçe Başkanlığımıza yapılan saldırıyı kınıyor, saldırganları bu tür saldırılarını bir an önce durdurmaya çağırıyoruz. Kolluk güçlerinden de bu saldırının ve bu tür saldırıların faillerini derhal bulmalarını istiyoruz. Kamuoyunu ve sevenlerimizi ise sağduyuya ve daha fazla gayretle çalışmaya, barışı ve huzuru tesis etmeye davet ediyoruz. Ayrıca buradan Ak Parti İlçe teşkilatına yapılan saldırıyı da kınıyoruz. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”dedi.
 
Basın açıklamasının okunduğu sırada,  sık sık tekbirler getirilerek,  ‘Zalimler için yaşasın cehennem’, ‘Küsditan’a İslami, İstikbalu azadi’ sloganları  atıldı.      (Murat Dalgın-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir