• DOLAR 34.261
  • EURO 37.565
  • ALTIN 2896.22
  • ...
Muş`a 6 adet tam donanımlı ambulans
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ- Muş Milletvekili Faruk Işık, Muş`a 6 adet ambulans tahsis edildiğini söyledi. Araçlardan birinin özellikle çok sayıda hasta sevkine imkân sağlayacak büyüklükte olduğu belirtiliyor.
 
Önümüzdeki günlerde teslimi planlanan 6 adet modern ambulansın tahsisi geçen hafta gerçekleştirildi.
 
Bu araçların içinde obez ambulansı, paletli kar ambulansı gibi değişik teknik ve donanımda ambulans bulunduğu belirtiliyor.
 
Muş Milletvekili Faruk Işık konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 3 olan Acil İstasyon sayısının yeni yapılan istasyonlar ile 10`a çıkarıldığını söyledi.
 
2013 yılında taşınan vaka sayısının ortalama 21 bin adedin üzerinde olduğuna dikkat çeken Işık, "Muş`ta 112 Acil Sağlık Hizmeti alabilme oranı verilere göre gururla ifade etmeliyim ki yüzde 100`dür. Bu güzel verilerimize ek olarak Sağlık Bakanlığı tarafından 6 adet ambulans, Ankara`dan Muş`a getirilerek İl Sağlık Müdürlüğü`ne teslim edilecek, böylece vatandaşlarımız daha kaliteli sağlık hizmeti alacaklar. Tüm Muş halkımıza hayırlı olsun."dedi.
 
Trafik tescil işlemleri tamamlanacak olan ambulansların Perşembe günü hizmete girmesi bekleniyor. (M. Şirin çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir