• DOLAR 34.283
  • EURO 37.486
  • ALTIN 2905.34
  • ...
Şanlıurfa`da `Yaya Güvenliği` projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA- Şanlıurfa’da daha önce başlatılan Kask takma, Emniyet Kemeri kullanımı, kırmızı ışık ihlali uygulamalarında başarılı sonuçların elde edilmesinin ardından yaya güvenliği konusunda da harekete geçildi.
 
Şanlıurfa’da meydana gelen kazalarda hayatını kaybedenlerin çoğunun yaya olması nedeniyle "Yaya Önceliği, Yaya Güvenliği" sloganıyla bir proje başlatıldı.
 
Projede, sürücülerin yayalara karşı saygılı davranışları, trafik kurallarını bilmesi ve bunun kentsel yaşam biçimi haline dönüştürülmesi ve buna bağlı olarak yaralanma, ölüm ve engelli olarak kalma oranlarının düşürülmesi hedeflendiği belirtildi.
 
Konuyla ilgili konuşan Yavuz Özbaran yaptıkları bu projelerle vatandaşların daha iyi şekilde seyahat etmesini sağlamaya yönelik olduğunu daha önce başlatmış oldukları kask takma, emniyet kemeri kullanımı ile kırmızı ışık ihlali konularında yüzde 80 bir başarı elde ettiklerini söyledi.
 
Özbaran başka illerde yüzde 20 olan yaya kazalarının ilimizde yüzde 28 civarında olduğunu bu yay kazalarını en az seviye indirgemek amacıyla da bu projeyi uygulamaya koyduklarını ifade etti.
 
Ayrıca; ‘Yaya Güvenliği’ projesine dikkat çekmek için de el broşürleri dağıtılırken otobüslerdeki monitörden konuyla ilgili bilgilendirme yapılacak. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir