• DOLAR 34.297
  • EURO 37.551
  • ALTIN 2912.571
  • ...
Uygulamalı girişimcilik eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Gençlik Programları kapsamında “Gelecek Bugünden Başlar” adlı projenin bir eğitimi olan “KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”  başladı.
 
Dicle Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunda gerçekleşen eğitimin verilmesindeki amacın, bireylerin ve özellikle gençlerin istihdam edilebilirliklerini artırmak ve girişimciliklerinin desteklenmesini sağlamak olduğu ifade edildi.
 
Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi ve KOSGEB işbirliği ile sağlanan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile katılımcıların kendi iş fikirleri ile KOSGEB’den hibe alma imkânına kavuşabilecekleri belirtildi.
 
Ayrıca eğitim sonunda katılımcı 30 kişiye “Uygulamalı Girişimcilik Sertifikası” verileceği ve katılımcıların bu sertifika ile projelerini hayata geçirebilecekleri dile getirildi.
 
30 kişiye kendi işini kurmak fırsatları sunan eğitim, toplamda 70 saat sürecek. Sertifika almaya hak kazanan kursiyerler ayrıca KOSGEB hibe ve kredi programlarından 2 yıl boyunca faydalanabilme imkanı elde edecek.   (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir