• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
PDK-T:"Biz Mele Mustafa'nın yolunu takip edeceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- 21 Aralık’ta Diyarbakır’da kurulup siyasi hayata katılan  Türkiye Kürdistan Demokrat Partisinin (PDK-T)  açılışını ve açılış konuşmasını İl Başkanı Mehmet Emin Kardeş yaptı.

 

Açılış  programında, bir konuşma yapan  Kardeş, Partilerinin Kuzey Kürdistan’da ilk defa Kürdistan ismiyle kurulan bir parti olduğunu belirterek, “Amacımız, kendi topraklarımızda iktidar olmamız ve kendimizi yönetmemizdir. Bu çalışmayı yaparken kimsenin toprağını işgal etmeyeceğiz ve kimseye zulmetmeyeceğiz. Bu çalışmalarımızı doğal metotlarla ve uluslararası hak ve hukuklara göre yapacağız. Her türlü Kürt grup ve partilerle dostane ilişkilerle işbirliği yapabiliriz. Biz hiçbir gücü düşman olarak görmüyoruz.” dedi.

 

Bütün ideolojilerin Kürtlere yabancı olduğuna da dikkat çeken Kardeş, “PDK-T bir örgüt veya bir grupla bağlantılı olarak kurulmadı. Bu parti ideolojik değildir, çünkü bütün ideolojiler Kürtlere yabancıdır. Biz Mele Mustafa’nın yolunu takip edeceğiz. PDK-T ‘in kuruluşunun sesi meclislerde yankılanacak.” açıklamasını yaptı. (Hamza Adiyaman-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir