• DOLAR 34.174
  • EURO 37.238
  • ALTIN 2937.437
  • ...
"Bu coğrafyada herkes birbirine tahammül etmelidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN-Kızıltepe (Qoser) STK Platformu ve Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde, seçim çalışmaları sırasında Hüda-Par’lılara yapılan saldırı ile olarak herkesi sağduyulu davranmaya çağırdı.

 

Mehmet Şerif Öter yaptığı yazılı açıklamada, “ Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Hüda-Par’a yönelik yapılan saldırı  üzücüdür.  En büyük teselli can kaybının yaşanmamasıdır. Barış sürecinin umutla devam ettiği bu Hassas süreçte bu tür olaylar Allah esirgesin büyük provokasyonlara neden olabilir. İki yıla yakındır ne asker, ne de gerilla cenazeleri gelmiyor. Ülke ve bölge insanları olarak hepimizin umut ve beklentisi kazasız, belasız bir şekilde barış sürecinin sonuca ulaşması ve bu coğrafyada artık kardeş kanın akmamasıdır.” ifadelerini kullandı.

 

Bu coğrafyada herkesin birbirine tahammül etmesi gerektiğini belirten Öter, “Bu tür olaylar halkta büyük endişeye sebep oluyor. Bu coğrafyada herkes birbirine tahammül etmelidir. Önümüzde bir yerel seçim var. Seçime girecek partiler demokratik sistem kuralları içerisinde projelerini, fikirlerini ve politikalarını halka anlatmaları son derece doğaldır. Buna karşı çıkmak demokrasi ruhuna aykırıdır. Bu hassas süreçte bu tür olayların tekrarlanmaması ve büyümemesi için parti yöneticilerine düşen görev olan  sağduyu çağrıları yapmaları kamuoyunun beklentisidir.” dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir