• DOLAR 34.181
  • EURO 37.213
  • ALTIN 2947.232
  • ...
İHH`dan Suriye`ye 15 tır yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Elazığ Temsilciliğince toplanan yardım malzemelerinin yüklendiği 15 tır, Suriye`ye gitmek üzere yola çıktı.
 
İHH İnsani Yardım Vakfı Elazığ Temsilcisi Metin Kılıç, İstasyon Meydanı`nda tırlar yola çıkmadan önce yaptığı konuşmada, dünyanın birçok yerinde her türlü insani yardım görevi üstlenen İHH`nın, Suriye`deki iç savaşın başlamasıyla sivil halka yardım götürmek için çalıştığını belirtti.
 
Elazığlı hayırseverlerin katkılarıyla geçen yıl 8 tır malzemeyi Suriye`ye ulaştırdıklarını dile getiren Kılıç, ``Bu sene de yine yaptığımız çalışmalarla tır sayısını 15`e ulaştırdık. Buradan tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz. Elazığ`dan Suriye için çıkmış tır sayımız 23 olacak ve Elazığımızın plakası olduğu için 23 rakamını özellikle tutturmaya çalıştık`` diye konuştu.
 
Kılıç, İHH`nın ciddi bir duruş sergilediğini belirterek, şunları söyledi:
 
"Her ne kadar bazıları İHH`yı karalamaya çalışsa da onların bu karalamalarına rağmen bizler merhamet ve vicdan kervanını devam ettirmeye çalışacağız. Demin arkadaşlarımız şu teklifi yaptı; `Şu tırlardan birini açalım, basın mensupları çeksin. Bu tırlarda undan başka bir şey yok diye ilan edelim` dediler. Ben, hayır, o kadarına gerek yok dedim.
 
Arkadaşlarımız, yani bunu dahi teklif etti çünkü İHH`yı karalamaya çalışanlar bu toprakların vicdanını karalamaya çalışanlardır.``
 
İHH aracılığıyla 40 bin yetimin beslendiğini dile getiren Kılıç, vakfın olmaması durumunda bu yetimlerin aç ve açıkta kalacağını, bunun bile İHH`ya destek vermek için yeterli olduğunu söyledi.
 
Dua okunmasının ardından, 13`ü un, 2`si battaniye ve giyecek yüklü 15 tır, Suriye`ye doğru yola çıktı.

Kaynak: AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir