• DOLAR 34.156
  • EURO 37.199
  • ALTIN 2943.04
  • ...
Lice saldırısı İstanbul`da kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL – PKK/BDP’lilerin Lice’de HÜDA PAR yöneticilerine ve seçim çalışması yapan üyelerine yönelik yapılan saldırılar, İstanbul Saraçhane Parkı’nda Mustazaflar Cemiyeti İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen basın açıklaması kınandı.
 
Protesto eylemine HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Vural, GİK Üyesi Erdal Elibüyük ile ilçe başkanları ve çok sayıda kişi katıldı. Yapılan konuşmalarda HÜDA PAR’a yapılan saldırı lanetlenirken hükümete çağrıda bulunularak yapılan bu saldırıların faillerinin yakalanması gerektiği vurgulandı.
 
Protesto eyleminde “Müslüman uyuma kardeşine sahip çık, Zalimler için yaşasın cehennem, Kahrolsun işbirlikçi zalimler” şeklinde sloganları atıldı.
 
Said Rüzgar’ın Kur’an-ı Kerim okumasının ardından konuşan Mustazaflar Cemiyeti İstanbul Şube Başkanı Mehmet Eşin, PKK ve BDP’nin saldırı ve barbarlığına daha önce de çokça şahit olunduğuna dikkat çekerek, “Dünyanın birçok yerinde Müslümanlar zulme uğruyor. Suriye, Arakan, Mısır, Filistin ve daha birçok ülkede, dünyanın birçok yerinde diktatörlükler yıkıldı. Ama bölgemizde BDP/PKK zihniyeti faşistçe bir diktatörlük ve yapı kurmak istiyor. BDP/PKK kendisi dışında hiç bir fikre hayat hakkı tanımıyor.” dedi.
 
Konuşmasının devamında BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın MHP saldırılarıyla ilgili açıklamasını da değinen Eşin, “Medya önünde bize saldıranlara çiçek atacağız diyenler perde arkasında kendi yandaşlarına kimseye hayat hakkı tanımayacağız diyorlar. Mustazaflar Cemiyetine, Özgür-Der ve daha birçok İslami kurumlar, Kur’an kurslarına ve medreselere saldırılar yapıyorlar. İçinde öğrenciler varken yakmaya çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı.
 
Tüm uyarılara rağmen PKK/BDP’lilerin saldırılarına devam ettiğini söyleyen Eşin, “BDP saldırılar ile ilgili açıklama yapmıyor. Eğer onlar değilse açıklama yapsınlar. Sukut ikrardır. En son yine Lice’de seçim çalışması yapan HÜDA PAR üyelerine ve yetkililerine saldırı yaptılar. Her parti secim çalışması yapabilir. Ama BDP burada sadece ben varım ve hiçbir fikre ve partiyi izin vermiyorum diyor. Sadece HÜDA PAR’a değil ak partiye da saldırıyorlar. Kürt halkını savunuyorsanız Kürt halkının fikrine saygı duyun halkın hür iradesine kullanmasına izin verin.” şeklinde ifadeler kullandı.
 
 “200 saldırının faillerinden hiçbir kişi yakalanmadı”
Kürt halkının İslam dışında hiçbir sapkın ideoloji ve metoda prim vermeyeceğinin altını çizen Eşin, “Kürt halkı Müslümandır ve İslami olmayan sapkınlara prim vermeyecektir. Bölgede bir çatışma tüm halka zarar verir. Bu saldırılara son verin. Bu saldırılardan Ak Parti ve MHP’de nasibini aldı. İstanbul’da MHP’ye saldıran failler yakalanırken bölgede STK, parti, Kur’an kursu ve medreselere yapılan 200 saldırının faillerinden hiçbir kişi yakalanmadı. Bu kadar saldırılara rağmen hiçbir failin yakalanmaması normal değildir. Devlet bu saldırılara ateşkesten dolayı mı göz yumuyor? Bu saldırıları yapanlar yakalanmalıdır. Hükümet ve BDP bu saldırılardan sorumludur. Biz bu zulme izin vermeyeceğiz ve bölgede yeni bir faşizmin oluşmasına izin vermeyeceğiz.” diyerek konuşmasını son verdi.
 
Basın açıklamasında konuşan Marmara İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu (MİNHAP) Başkanı Mehmet Ş. Direkçi, geçmişte de bu tür saldırıların yapıldığını ama faillerinin bir türlü ortaya çıkarılamadığına vurgu yaparak şöyle konuştu: “Türkiye Kürdistanı’nda birçok yargısız infaz yapıldı. Birçok insan faili meçhul cinayetlere kurban oldu. PKK karşıtıysa işbirlikçilikle suçlanırken devlet tarafındaysa PKK’li olarak suçlanarak bu cinayetlerin üstü örtüldü.  Bütün çağrılara Fırat’ın ötesindeki Ergenekon’a dokunulmadı hala da dokunulmuyor. İnsan hak ve özgürlüğe hepimize lazımdır. Bu zulme sessiz kalırsanız bu zülüm size de dokunur bir gün.” dedi.
 
Direkçi, “Düzmece deliler ve kumpaslarla birçok insan suçsuz yere cezaevin atıldı. Avukatlar bunların kumpas olduğunu haykırdı ama kimse duymak istemedi. Ama bu kumpasın ucu dünyanın diğer ucundan kendilerine dokununca veryansın etmeye başladılar. Önü alınmayan zulmün yarın size dokunacağını bilin. Ateşkesten sonra İslami STK’lara saldırılar herkesin gözü önünde kameraların önünde yapılmasına rağmen bu saldırıyı yapan saldırganların hiçbir yakalanmadı. Bu zulme Müslümanlar el ele vererek dur diyebilir.” diyerek sözlerini noktaladı.
 
Okunan basın açıklamasının ardından toplanan kalabalık sesiz bir şekilde dağıldılar.
(Erkan Yavuz/Enes Durmaz-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir