• DOLAR 34.167
  • EURO 37.1
  • ALTIN 2947.697
  • ...
`Yalan üzerine siyaset yapanların etekleri tutuşmuş`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR – Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır belediye başkan adaylarını tanıtmaya devam ediyor. Diyarbakır merkez Yenişehir İlçe Belediye Başkan Adayı Fikri Karavil’in tanıtım programı, İstasyon Caddesi’ndeki parti ilçe binası önünde düzenlendi.
 
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. M. Hüseyin Yılmaz, Yenişehir İlçe Belediye Başkan Adayı Fikri Karavil, Bağlar İlçe Belediye Başkan Adayı Vedat Turgut, Kayapınar İlçe Belediye Başkan Adayı Av. Şaban Dalgın, Sur İlçe Belediye Başkan Adayı Mahmut Uçar’ın yanı sıra çok sayıda partililer ve halk katıldı.
 
“Yöneticiler, halkı yönetirken dikkatli olmalı”
Programda bir konuşma yapan HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Mehmet Hüseyin Yılmaz, yöneticilerin halkı yönetirken dikkatli olmaları gerektiğine vurgu yaparak, “Halkı yönetenler, yarın Allah’a hesap verecekleri için dikkatli olmalıdırlar. Haksızlık yaptıklarında, halka zulmettiklerinde bunu akıllarından çıkarmamalıdırlar ve buna göre hareket etmelidirler. Allah’a çok şükür bizim adaylarımızın boğazından haram lokma geçmemiştir. Bizim adaylarımız, yaptıkları fedakârlıklarla yardıma muhtaç insanlar için çalışmışlardır.” dedi.
 
“Yalan üzere siyaset yapanların etekleri tutuştu”
Hür Dava Partisi’nin siyasete girmesiyle, yalan üzere siyaset yapanların eteklerinin tutuştuğuna dikkat çeken Yılmaz, “Bugüne kadar hizmet anlayışından mahrum olan ve ideolojik kavga yapan insanlar, medyada hizmet mesajları vermeye çalışıyorlar. Halkımızı ihmal ettik, bundan sonra hizmet etmeye başlayacağız diyorlar. Ama kimse bunları yemez.” diye konuştu.
 
“Sizlerin hizmetkârı olacağız”
Programda konuşan Yenişehir İlçe Belediye Başkan Adayı Fikri Karavil ise “Partimizin beni böyle bir göreve layık görmesi benim için bir şereftir. Biz Allah’ın izniyle sizlerin hizmetkârı olacağız. Hür davanın hür erleri olarak, başkanlığa değil hizmete geliyoruz. Bu halk çok değerli bir halktır ve hizmetin en güzeline layıktır. Çekilen eziyet ve çileler bu halkın kaderi olmamalıdır. Bizim isteğimiz, her türlü sorunu halkımızla beraber aşmamızdır.” ifadelerini kullandı.
 
Katılımcıların sık sık tekbirler getirdiği program, Şükrü Aksoy’un yaptığı duayla sona erdi.
(Hamza Adiyaman -İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir