• DOLAR 34.237
  • EURO 37.16
  • ALTIN 2977.749
  • ...
Şanlıurfalılardan AK Parti'ye aday tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA – Belediye Başkan adaylarının en geç açıklandığı yerlerden biri olan Şanlıurfa’da, AK Parti’den seçilen adayları istemeyen halk, protesto mitingi düzenledi.

 

Öğle namazından sonra Eyyüp Peygamber Camii yanındaki boş alana toplanan kalabalık grup istedikleri adayın seçilmemesine tepki gösterdi.

 

Ellerinde ‘AK Parti Adayına Hayır’, ‘ Müslüman mahallesinde salyangoz sattırmayız’,’ İkinci ceket vakası olmasın’,’Bu aday için oy isteme bizden’ pankartları taşıyan kalabalık grup kendi istedikleri adayı gösterilmeyinceye kadar protestolarına devam edeceklerini belirtti.

 

Amaçlarının yanlış aday seçimini protesto etmek olduğunu ifade eden grup ırkçılık yapmadıklarını ama kendi kavimlerinden birisinin olmasını istediklerini söyledi.

 

Kendileriyle görüştüğümüz birçok protestocu kendi iradelerinin hiçe sayıldığını belirterek oylarını Arap olan bir adaydan yana kullanacaklarını ifade etti.

 

AK Parti’nin yaptığı bu aday seçiminden sonra Eyyübiye’deki birçok oyun Arap aday gösteren HÜDA PAR’a kayacağı tahmin ediliyor. (Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir