• DOLAR 34.538
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2998.585
  • ...
Atan(a)mayan öğretmenlerin çilesi bitmek bilmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Her platformda mağduriyetlerini dile getiren atan(a)mayan öğretmenler, Şubat ayında yapılacak öğretmen atamaları öncesi mağduriyetlerini dile getirdiler. Diyarbakır’ın Çınar ilçesindeki atanmayan öğretmenler yaşadıkları sıkıntı ve zorlukları İLKHA’ya anlattılar.

 

Bin bir zorluk, maddi sıkıntılar ve ailelerinden uzak üniversiteyi bitirdiklerini belirten atan(a)yan öğretmen adayları, yetkililerden kendilerini rahatlatacak çözümler bekliyor.

 

Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Fizik Bölümü mezunu olan Davut Demir, yaklaşık 9 yıldır mezun olduğunu, fakat hala atanamadığını, 3 yıl ücretli öğretmenlik yaptığını, emeğinin karşılığını alamadığı için işe devam edemediğini ve şu an marangoz olarak hayatına devam ettiğini ifade etti.

 

Dicle Üniversitesi Kimya Bölümü’nden 2006 mezun olan Mehmet Emin Sayar, mezun olduktan sonra atanamadığı için birkaç yıl dershane de görev yaptığını, fakat dershanelerin kendisini sömürdüğünü düşünerek dershaneye devam etmediğini, farklı alternatifler aradığını ve birkaç yıl ücretli öğretmenlik yaptığını, bu işe de devam edemediğini belirtti.

 

Evli ve 2 çocuk babası olan Mehmet Emin Sayar da şu anda özel bir yurtta asgari ücret karşılığında ders verdiğini, bu para ile ailesi ve anne-babasına bakmaya çalıştığını ifade etti.

 

Fırat Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü 2011 Mezunu Muhammed Tekdal, şu anda hiçbir işle meşgul olmadığını, sadece ücretli öğretmenlik yapabileceğini kendileri ile beraber okuyup mezun olan kadrolu öğretmenlerin üçte biri maaşla çalışmak zorunda olduğu için bu işi yapmaya devam edemediğini belirtti.

 

Okul okurken maddi sıkıntılarla karşılaştığını, ailesinden uzak kaldığını ve çeşitli sıkıntılarla karşılaştığını dile getiren Tekdal, bu saatten sonra elinden başka bir iş gelmediğini ifade etti. Mezun öğrenci sayısının fazla olmasından dolayı KPSS’den yüksek puan almasına rağmen atanamadığını söyleyen Tekdal, yetkililerin bu sıkıntılarına acil bir çözüm bulmasını talep etti. (Vedat Aydn-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir