• DOLAR 34.468
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2995.421
  • ...
`Tek parti zihniyetinden vazgeçilmelidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- Diyarbakır’ın Lice ilçesi ile Van’ın çaldıran ilçesinde HÜDA PAR’a yönelik yapılan saldırıları kınayan Bitlis Eğitim Sağlık Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BEST-DER) bir basın açıklaması yaparak, PKK/BDP’lilerin tek parti zihniyetinden vazgeçmeleri gerektiği çağrısında bulundu.

 

Dernek binasında gerçekleştirilen basın açıklamasını dernek başkanı Bülent Kıyağan okudu. Açıklamada, bölgeyi eski karanlık günlere götürmek isteyen çevrelerin emellerine ulaşamayacaklarını ifade eden Kıyağan, “Çünkü Müslüman Kürt halkı bu olayları yıllar önce yaşadığı gibi artık bu tür kirli oyunlara mahal veremeyecektir. Ellerini ovuşturanların oyunlarını bölgenin dindar halkı Allah’ın izni ile bozacaktır.” Dedi.

 

Kıyağan “Herkes şunu çok iyi bilmeli ki dinine sımsıkı bağlı olan bu halk hassas olduğu konularda bu alçak zihniyete gerekli cevabı zamanı geldiğinde verecektir ve bu bölgede dini değerlerle problemi olan hiçbir yapı ve zihniyeti barındırmayacaktır”  uyarısında bulunarak, “Yapılan saldırılarda faillerin açıkça görüntülenmesine rağmen herhangi bir işlem yapılmaması; failler yakalanmak istenmiyor mu?” diye sordu.

 

Saldırıları yapanlara seslenen Kıyağan, “Eğer bölgenin ve bu halkın selametini düşünüyorlarsa kaos çıkarmaktan ve tek parti zihniyetinden vazgeçmelidirler. Halkımız, İslami ve insani hakların iadesi için çalışan tüm yapıların yanında yer alacaktır. Faillerin en kısa zamanda ortaya çıkarılmasını temenni ediyor, huzur bozan zihniyeti şiddetle kınıyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir