• DOLAR 34.468
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2995.421
  • ...
Arınç,"Beni şirk koşmakla itham ettiler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Partisinin ilçe seçim bürolarının açılışına katılmak üzere Bursa’ya gelen Arınç, Bursa'da Ak Parti Osmangazi ilçe teşkilatı tarafından Merinos Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Vefa Gecesi'ne katıldı.

 

“Cemaat veya cemaatler sosyal hayatın gerçekleridir”
Daha önce Bursa'da yaptığı konuşmasının ikinci kısmında cemaat ve cemaatlere hitap ettiğini hatırlatan Başbakan yardımcısı Arınç, “Cemaat veya cemaatler sosyal hayatın gerçekleridir. Her insan inanır ya da inanmaz. İnanan herkes ibadet etmeyebilir. Ama dine karşı bir sevgi var. Her türlüsüne gönlümüz razı. Türkiye'de, cemaatler eğer dindar ve dindarlığı yaşamak isteyen insanlarsa, şuna dikkat etmeli; Siz 11 yıldan bu yana yaşadığınız bu güzellikleri geçmişte hiç bulamadınız. Bu hükümet din ve vicdan özgürlüğünün teminatıdır. Biz varsak, her inanç rahatlıkla bu ülkede yaşanabilecektir. Sadece ibadet, kılık kıyafet değil; insanlar düşüncelerini açıklarken bile, hiçbir zorbalıkla bizim dönemimizde karşılaşmadılar. Geçmiş dönemlerde ne büyük haksızlıklar gördük. Siz varsanız biz varız. Ama biz olmazsak siz zorluklar içinde yaşar, hatta olmayabilirsiniz."şeklinde konuşarak önceki konuşmasının arkasında olduğuna dikkat çekti.

 

Bu sözlerinin iki grup tarafından istismar edildiğini savunan Arınç, “Birincisi 'Ne demek, biz sizden önce de vardık, sizden sonra da var olmaya devam edeceğiz' dedi. İslamiyetin zuhurundan bu yana Hz. Peygamberin yolunu takip edenler her devirde olmuştur. Sadece bizim ülkemizde değil. Ama çekilen sıkıntıları biliyorsunuz ve görüyorsunuz.” Diye devam etti.

 

“Kur'an öğretimine karşı herkesin düşmanlık yaptığı Türkiye, kaç yıllar öncesinin Türkiye'sidir?”

Kur’an Kurslarının kapatıldığı yılları hatırlatan Arınç, “Kurslara karşı, Kur'an öğretimine karşı herkesin düşmanlık yaptığı Türkiye, kaç yıllar öncesinin Türkiye'sidir? Ben bunu söylemeye çalışıyorum. Bir Müslüman kalmışsa, o Müslüman onun mücadelesini her yerde verecektir. Rahatlık, huzur içinde, daha da çoğalarak, bu işin eğitimini daha rahatlıkla yapmak suretiyle bir cemaat, bir topluluk, bir hizmet hareketi daha çok mutlu olabilir. Biz bunun teminatıyız. Buna yürekten inanın. Biz olmazsak, teminat ortadan kalkar.”diye konuştu.

 

“Bir kısım kendini bilmez adam bizi şirk koşmakla itham ediyor”
“11 sene öncesinden başlayarak, geri gittiğimiz zamanlar.”diyerek konuşmasına devam eden Arınç, “Herkes mesajı alıyor. Çok şükür söylediklerimden dolayı yanlış yaptım demiyorum. Bir kısım kendini bilmez adam bizi şirk koşmakla itham ediyor Twitter denilen rezaletin içinde. Biz öyle şeylerle hamdolsun meşgul değiliz. Biz işin dini tarafını, siyasi tarafını söylüyoruz."ifadelerine yer verdi.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir