• DOLAR 34.237
  • EURO 37.183
  • ALTIN 3004.63
  • ...
"Şehitler bir toplumu uyanışa getirir, enerji pompalar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Erciş İhya-Der, Şubat ayının şehitler ayı olması münasebetiyle dernek binasında bir seminer programı düzenledi.  

 

Seminerde genel  olarak tüm şehitler ve özel olarak da Şubat ayı şehitleri yad edildi. Seminere, Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Erciş ilçe teşkilatı Başkanı Musa Demir ve Hür Dava Partisi Erciş Belediye Başkan Adayı Halil Caroz da katıldı.

 

Erciş İhya-Der gönüllüsü Molla Yakup Arıkarınca konuşmacı olarak  katıldığı  seminerde, İslami mücadele de davet, cihat ve şahadetin şart olduğunun altını çizdi.

 

“Cennetten çıkmak isteyen tek insan şehitlerdir”

Davet, şahadetin bilinç ve anlamı olduğunu söyleyen Arıkarınca “ Habil’in, Zekeriyya’nın, Yahya’nın, Peygamberlerin ve alimlerin varisleri olan şehitlere selam olsun ve şahadetleri mübarek olsun. Davet, cihat, şahadet birbirinden ayrılmayan kavramlardır. İslam’da davet, şahadetin bilinç ve anlamıdır. Cihat şahadetin ilk adımıdır. Şehit ise Allah yolunda öldürülendir. Şehitlerin Allah katında dereceleri yüksektir. Peygamberler dahi Allah’tan şehitliği istemiştir. Hatta Cennet’ten çıkmak isteyen tek varlık şehitlerdir. Bir daha, bir daha dünyaya gelip şehit olmak isterler” dedi.

 

“Şehitler bir toplumu uyanışa getirir, enerji pompalar”

Şehitlerin kanının bereket olduğunu belirten Arıkarınca “Bir toplumda, bir camiada şehitler varsa onlar muvaffak olurlar. Şehitlerin olduğu yerde hareket vardır, bereket vardır, azimle çalışmak vardır. Şehitler bir toplumu uyanışa getirir, enerji pompalar. Ama burada anlatılan şehit,  menfaat,  makam, mevki veya para şehidi değildir. Allah yolunda canını veren kişi şehittir. Her zaman ve her yerde görmüşüz ki verilen şehitlerle korku değil azim artmıştır” ifadelerini kullandı.

 

“Şehid mahşerde şefaatçidir”

Çocuk gibi arınmış olmanın dört şekilde olabileceğini  dile getiren Arıkarınca “İnsanoğlu dünyaya gelirken, tövbe ederken, Hacca giderken ve son olarak şehit olurken çocuklar gibi arınmış olur. Kur’an ve Peygamberin hadislerinin ispatıyla şefaat yedi  yerden gelir, Allah’tan, Peygamberden, Kuran’dan, Alimden, çocuktan ve şehit olan kişiden. İnsanın sürekli mutlu ve kutlu olabilmesi için davet, cihat ve şahadete koşması gerekir. Bundan dolayı İslami mücadelede davet, cihat ve şahadet şarttır.”  Sözleriyle konuşmasına on verdi.

 

Program, yapılan dua ve verilen ikramlardan sonra sona erdi. (Hamza Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir