• DOLAR 34.274
  • EURO 37.123
  • ALTIN 2993.31
  • ...
Güler, "Asıl maksat  barış sürecidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Eski İçişleri Bakanı Mummmer Güler, tarifeli uçakla geldiği Mardin Hava alanına inerken, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vejdi Kahraman, İl Başkanı İbrahim Fide, İlçe Başkanları ve Belediye Başkan adayları tarafından, karşılandı. Muammer Güler’in, karşılamada yaşanan sevgi gösterileri karşısında zaman zaman duygusal anlar yaşadığı görüldü.
asıl hedefinin çözüm süreci olduğunu aklanmadan hiçbir talepte bulunmayacağını söyledi.

 

Meslek hayatında tek bir kanusuz iş yapmadığını belirten Güler, “42 Yıllık meslek hayatımda her türlü makamı gördüm. 2011 seçimlerinde 2015 Haziran’ına kadar bana Mardin’i temsil yetkisini verdiniz. Bu süre içerisinde milletvekili olarak, İçişleri Bakanı olarak sizlere hizmet etmek için elimden gelen gayreti gösterdim. Burada size şerefimle namusumla ifade ediyorum. Tek bir kanunsuz işim olmamış ve olmayacak.” ifadelerini kullandı.

 

Mardinlilere karşı aklanmadan yeniden kendilerinden bir talepte bulunmayacağını   belirten  Güler, “Bir yargı süreci devam ediyor. Şahsıma, aileme, meslek çevreme, görev yaptığım yerlerdeki insanlara ve en başta hemşerilerime, bana o yetkiyi veren Mardinlilere karşı aklanmadan, yeniden kendilerinden bir talepte bulunmayacağım. Aklanmadan da bir daha sizin karşınıza çıkmayacağımı,  her türlü hesabı da vermeye hazır olduğumu burada açıkça söylüyorum. Ben hesabımı veriyorum. Kanunen veremeyeceğim bir hesap yoktur. Ama şunu da bilin ki yolsuzluk adı altında birbirinden farklı birçok şeyi bir araya getirip siyaseti dizayn etme yollarını arayanlar da, sağlam iradeyi, milli iradeyi karşılarında göreceklerdir. Bunun yolu seçimdir, sandıktır, sizlerin ak oylarıdır. Sizlerin oyları ile seçilecek olan belediye başkanlarımızdır.”  sözlerine yer verdi.  


 

17 aralık operasyonundan asıl hedefin çözüm süreci olduğuna dikkat çeken Güler, “ Şunu bilin ki bu oyunlar içinde asıl hedef çözüm sürecidir, bu bölgedeki huzurdur, kardeşliktir. Türkiye’de istenmeyen, yeniden yaratılmak istenen bir kardeş kavgası vardır. Bunun da lütfen farkında olun. İnşallah her şey ortaya çıkacak ama tamamen hukuka soruşturma hukukuna veya usullere aykırı olarak düzmece delillerle oluşturulan dosyalarla değil,  gerçek hukuka uygun dosyalarla da her zaman her zeminde ve her yerde hesabını Allah’ın izni ile vermeye hazırım.”  dedi.  (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir