• DOLAR 34.233
  • EURO 37.091
  • ALTIN 3004.744
  • ...
Şırnak halkı, 'Termik Santrale Hayır' dedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Şırnak’ta yapılması planlanan  termik santrale  karşı, Partiler, STK’lar ile kalabalık halk tarafından protesto  gösterisi düzenlendi.

 

Ömer Kabak meydanında saat 12.00’de  yapılan  protesto gösterisine Hüda Par, BDP ve çeşitli STK’lar da  katılarak  destek verdi.

 

Toplanan kalabalık  halk kitlesi  sloganlar  eşliğinde  yürüyerek  Cumhuriyet Meydanında toplandı. Protesto gösterisinde toplanan halk kitlesine, Şırnak Gençlik Grubu adına Aydın İrmez Kürtçe,  Barış Cihan da Türkçe olarak durumu  dile getiren  basın açıklaması metnini okudular.

 

Basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı; “Yıllar boyunca burada yatırımlar yapılmadı yapılacak yatırımların bizleri zehirleyecek olan yatırımların olmasını, doğamızı baştan sona tahrip edecek yatırımlar olmasını istemiyoruz. Herkes bilsin ki, biz çevremizin ve doğamızın katledilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. ''Termik santral zehirdir, doğamızı katleder,bu doğa katliamının oluşmasına zemin hazırlayanlar da bu doğa katliamının ortağıdırlar ve insanlığa karsı büyük bir ihanet içindedirler Bu işten nemalanacak olan tüm sermaye sahiplerine  karsı haklı mücadelemiz  legal zeminde ve anayasal haklar çerçevesinde devam edecektir. Huzurlu ve barışçıl bir yasamın olmazsa olmazı olan sağlıklı ve temiz bir çevre için siyasi bütün yetkilileri göreve çağırarak, gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyoruz.'' şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

 

Basın açıklamasında Termik Santralinin Şırnak Halkına getireceği olumsuzluklara  vurgu yapılarak,  Şırnak halkının bu santrale karsı  durması gerektiği belirtildi.  Basın açıklaması, katılımcıların  attıkları, ‘Şırnak temizdir, temiz kalacak’ ,  ‘Termik santrali istemiyoruz’  sloganlarıyla  sık sık kesildi.  

 

Toplanan kalabalık basın açıklamasından sonra sessizce dağıldı.  (Mustafa Erkan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir