• DOLAR 34.256
  • EURO 37.123
  • ALTIN 3015.667
  • ...
Diyarbakır Barosundan hasta tutuklular mail kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Diyarbakır Barosu, cezaevlerinde sağlık sorunları olan ve tedavilerinin acilen yapılması gereken tutsaklalar için Ofis semtindeki  Ekinciler Caddesi Sanat Sokağında bir basın açıklaması düzenledi.

 

Yapılan basın açıklamasından sonra Diyarbakır Barosu mail kampanyası başlattığını duyurdu.

 

Düzenlenen basın açıklamasında, yetkili kurumların ilgisizce davranmasından dolayı sağlık merkezlerine sevk edilemeyen ve doktorların önerdiği tedavi koşullarının sağlanmadığı çok sayıda tutuklu olduğu belirtildi.

 

Tutukluların adeta ölüme ter edildiğini ifade eden baro, “Cezaevlerinde insanları adeta ölüme terk eden bu politikalar nedeni ile 2010 yılında 161, 2011 yılında 41, 2012 yılında 66 mahpus, hastalık ve çeşitli sebepler nedeniyle yaşamlarını yitirdi. Hasta tutukluların biyolojik sorunlarını keyfi davranışlar ile tutsakları anayasal haklarından maruz bırakarak ölüme terk etmekte, bu vurdumduymazlık üzerinden tekrar tekrar cezalandırma işlemine tabi tutmaktadır. Adalet Bakanlığı da bu konudaki hak ihlallerini meclise taşıyan soru önergelerinin çoğuna cevap vermeme yolunu seçmektedir.” dedi.

 

Bası açıklamasında duyarlı tüm kamuoyu ve ilgili kurumlara açık çağrıda bulunan Diyarbakır Barosu, “Hasta tutsakların infaz ve tedavi koşullarının iyileştirilerek, bağımsız hekimlerce muayenesinin önünün açılması, ağır ve yaşamı tehlikede olan hasta tutsakların infazlarının durdurularak derhal serbest bırakılmalarını talep ediyoruz. Bu bağlamda, başlatmış olduğumuz ve Diyarbakır Barosu resmi internet sitesinde detaylarının yer aldığı mail Kampanyası’na tüm halkımızın katkı sunmasını bekliyoruz.” dedi.  (Ali Adıyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir