• DOLAR 34.238
  • EURO 37.042
  • ALTIN 3015.383
  • ...
Balyoz davasında bir kişiye tahliye
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Balyoz Davası`ndan 18 yıl hapis cezasına çarptırılan ve akciğer kanseri nedeniyle Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi`nde tedavi gören tutuklu Tuğamiral Cem Aziz Çakmak`ın (50) hastalığından dolayı infazının altı ay ertelenmesi kararı verildi.

"TÜMÖRLE ÖZGÜRLÜĞÜMÜ ALMAM NE KADAR ACI"
Hastanede tedavi gören ve tahliye olacağı haberini alan emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak, Twitter`dan "3 yıldır elimden bir kumpasla alınan özgürlüğümün bir tümörle geri verilmesi ne acı" diye yazdı.

İLK GECESİNİ KIZINDA GEÇİRECEK
Hakkında geçici süreliğine tahliye kararı verilen Çakmak`ın ilk geceyi kızı Tuğçe Çakmak Kara`nın evinde geçireceği, daha sonra da Ankara GATA`da tedavisine başlanacağı öğrenildi.

HASTALIĞI İÇİN RAPOR HAZIRLANMIŞTI

Silivri Cezaevi`nden hastalığı nedeniyle 14 Ocak 2014 günü Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne sevk edilen emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak hakkında hastalık teşhisini içeren bir rapor hazırladı. Raporda Çakmak`ın akciğerinde kitle tespit edildiği, hastalığının 4. evrede olduğu ve hastanın radyoterapi ve kemoterapi tedavisini eşzamanlı olarak onkoloji servisinin bulunduğu bir hastanede yatarak sürdürülmesinin uygun olacağı belirtildi. Bunun üzerine Çakmak`ın avukatı infazın ertelenmesi için savcılığa başvuruda bulundu.
 
Savcılığın talebi üzerine Adli Tıp Kurumu, incelediği raporu 31 Ocak 2014 günü onaylayarak Bakırköy İnfaz Savcılığı`na gönderdi.

BEKLENEN EVRAK BİR TÜRLÜ GELMEDİ
Raporun geldiği haberini alan Çakmak`ın ablaları Filiz Çakmak ve Deniz Andaç kardeşleri Cem Aziz Çakmak`a kavuşacakları umuduyla soluğu Cuma günü Bakırköy Adliyesi`nde aldı. Ancak Çakmak için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü`nün de "Toplum içine çıkmasında bir sakınca yoktur" yazısı gelmesi gerekiyordu.
 
Bürokratik işlemlere takılan yazı bir türlü gelmedi. Yazı bir gün sonra dün İnfaz Savcılığı`na kurye ile gönderildi. Savcı, infazı 6 ay erteleme kararını imzalayıp Silivri Cezaevi`ne gönderdi. Buradaki işlemlerin ardından tahliye evrakının Çakmak`ın yattığı hastanedeki görevlilere gönderileceği ve tahliye edileceği bildirildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir