• DOLAR 34.288
  • EURO 37.052
  • ALTIN 3026.278
  • ...
Bangladeş'teki hukuksuzluklar mücadeleyi bitiremez
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 335. basın açıklamasını Kayalıpark alanında gerçekleştirdi. Ta ha Suresi 70- 73.Ayetlerinin mealiyle başlayan basın açıklamasını haftanın basın sözcüsü Ersoy Kağnıcıoğlu okudu.

 

Bundan asırlar önce de Firavunlar, "Benim izin verdiğim ölçüde inanabilirsiniz” dediklerini ifade eden Kağnıcıoğlu, "Şu anda da şeytan ve dostları, Firavunlar da aynı metodu takip ediyorlar. İşlerine geldiği şekilde toplumu, insanları dizayn ediyorlar. Vakti saati geldiği anda da kendi putlarını yemekten uzak kalmıyorlar.

 

Adaleti kendileri için; hukuku kendiişlerine geldiği gibi kullanıyorlar. Sanki kendileri yeryüzünün ilah ve rableri gibi hareket ediyorlar.” dedi.

 

Kağnıcıoğlu sözlerinin devamında, “Bu gün için benzer oyunları Mısır'da Muhammed Mursi ve İhvan-I Müslimin mensuplarına karşı oynandığını açık bir şekilde görmekteyiz. Yargılamaların hepsi ayrı birer komedi, yargıladıkları kişilerin savunmalarını yaparken söylediklerini istedikleri anda kesip istedikleri anda vermektedirler. Kamuoyunun doğru bilgilenmesini engellemek için bunu her daim yapıyorlar. Kendi beşeri hukuklarındaki kişinin kendini savunma hakkını dahi gasp ederek onlar hakkında karar veriyorlar. Buradan Muhammed Mursi ve İhvan-ı Müslim'in mensuplarının şanlı direnişlerini selamlıyor her zaman dualarımızın onlarla olduğunu bildiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Bu oyunların sadece Mısır’da yaşanmadığını belirten Kağnıcıoğlu, Bangladeş'te Cemaat-i İslami mensuplarına verilen idam kararların bu oyunun farklı coğrafyalardaki zulmün açığa çıkması olduğunu ifade ederek Bu tür hukuksuz kararların oradaki mücadeleyi sekteye uğratmayacağını söyledi.  (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir